Maaike Fecken – huisblogger

BUITENGEWOON

Als vormgever ligt mijn focus op de grens van product- en fooddesign

Ik ben Maaike Fecken, in juli 2013 afgestudeerd aan de opleiding Product Design op ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem.

In mijn werk richt in me vooral op vorm, kleur, techniek en materiaal. Mijn werkwijze is praktisch en concreet, mijn handschrift helder en eenvoudig met een zweem van nostalgie.

Prototypes-research-experiments4 tekeningentas

Mijn ideale wereld wordt niet geleid door begrippen als morgen, winst en deadlines. In mijn wereld is er meer dan genoeg tijd om te ontsnappen aan het snelle en gejaagde bestaan van alledag. Als vormgever ligt mijn focus op de grens van product- en fooddesign.

Fruitplukker appelsapset witlofmeubel witlofmeubelKiemoogster vistas

Mijn eindexamencollectie BUITENGEWOON is een ode aan het zelf ontdekken en een reactie op het gemiddelde keukenleven geteisterd door culinaire vervreemding en smaakvervlakking. De collectie bestaat uit een kiemoogster, fruitplukker, witlofmeubel, appelsapset en vistas. BUITENGEWOON biedt de mogelijkheid eigen ingrediënten te kweken, plukken en vangen op diverse manieren.

Het aankomende jaar staat voor mij in het teken van netwerkuitbreiding, het opdoen van praktijkervaring en het uitzoeken op welk manier ik nou écht mijn geld wil verdienen. Momenteel onderzoek ik de productiemogelijkheden voor de Kiemoogster. Ik geloof in de commerciële potentie van dit product en ik zou de oogster in het aankomende jaar graag beschikbaar voor iedereen maken. Daarnaast heb ik een aantal weken geleden de eerste lijnen uitgezet naar een samenwerking met de agrarische sector. Het is nog wat vroeg hierover uitlatingen te doen, maar hou vooral dit blog en mijn website www.maaikefecken.nl in de gaten voor meer nieuws!

Maaike Fecken met vistas

More from Maaike Fecken

Maaike Fecken – update 5/5

Buitengewoon Beschaafd Een paar weken geleden reden Robbin en ik met 3...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *