verslag netwerkbijeenkomst

TREASURE ISLAND

“Visie en identiteit; de sleutel tot een succesvolle samenwerking!”

Een rijkdom aan nieuwe ideeën, nieuwe inzichten en nieuwe kansen om de toekomst van je bedrijf te verzilveren. Dat was dinsdagavond 26 november de verborgen schat van TREASURE ISLAND.

Tijdens een op maat gesneden expositie gingen bedrijven uit de maakindustrie in contact met de product ontwerpers over de vragen die zij hadden m.b.t. vormgevingstechnieken, productieprocessen, materialen, innovatieve concepten en samenwerkingsprojecten.

Anderzijds was het een mooie gelegenheid voor de bedrijven uit de maakindustrie om te snuffelen aan de mogelijkheden om hun productsegment te verbreden of hun identiteit te kunnen versterken door een samenwerking te zoeken met de creatieve sector. Maar deze samenwerking vind je niet zomaar, daar moet je naar graven, daar moet je moeite voor doen. Door niet alleen naar de praktische oplossingen te kijken maar ook naar de visie en identiteit van de ontwerper / het bedrijf kom je dichterbij en kun je associaties maken die kunnen leiden tot vernieuwende concepten en bijzondere innovaties.

Een uitdagend onderzoek in een professionele setting heeft een vruchtbare voedingsbodem gecreëerd.
De ontdekkingsreis kan beginnen!

Beeldverslag van de avond door fotograaf Sanne Zurné

                         
 
                  

NEDCAM – SHAPING TECHNOLOGY

Heb jij een fantastisch onmogelijk idee? NEDCAM denkt met je mee!

Erwin van Maaren – directeur van het bedrijf NEDCAM – gaf een inspirerende presentatie over de nieuwste vormgevingstechnieken.
De materialen waren hierbij het uitgangspunt. De eigenschappen, constructiemogelijkheden en duurzaamheid in relatie tot de verschillende mogelijkheden in frees-technieken leverde prachtige resultaten op. NEDCAM gaat de uitdaging aan om creatieve ideeën van ontwerpers / architecten / kunstenaars te realiseren d.m.v. hun specialisme in de meest innovatieve vormgevingstechnieken.

Wie is Nedcam ? Nedcam - frezen
Nedcam - hout/mdf Nedcam - Schuim/eps

Nedcam - naadloze pasta Nedcam - metaal-aluminium

JAN VAN DE WEERD

Innovatiemakelaar Jan van de Weerd van het Platform Creatieve Technologie maakt duidelijk wat de kracht is van een sterk netwerk. Elk contact wat je legt heeft weer een netwerk om zich heen. Door deze contacten te onderhouden en regelmatig te praten over waar je mee bezig bent worden de mogelijkheden binnen je netwerk zichtbaar. Als innovatiemakelaar is Jan voortdurend in gesprek met bedrijven om verbindingen te leggen tussen vraag en aanbod, problemen en oplossingen, uitdagingen en innovaties.

Heb je een specifieke vraag, 90% kans dat Jan van de Weerd voor jou een succesvolle verbinding kan maken!

PCT LinkedIn Maps-Jan van de Weerd

exposanten

vragen van ontwerpers uit de creatieve industrie

Vind hier de ontwerpers – alumni van ArtEZ – die aanwezig waren.
Klik op de foto en ontdek hun werk en visie.

Robbin Baas

Rick Tegelaar

Juliette Huygen

Brekel & Strekel

Anna Kobierowski

Joris de Groot

Casper Tolhuisen

Stas Kokke

Nienke Voorintholt

Written By
More from Cily Smulders

CALL FOR ENTRIES: Future Food Design Awards

Dit jaar worden voor de eerste maal de Future Food Design Awards...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *