Lancering Collectief Arnhem Product 16 jan. 19.00H

donderdag 16 januari 2014 – 19.00 lancering Collectief Arnhem Product.

Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Met de collectie genaamd MÊH presenteren 18 derdejaars studenten Product Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten hun visie op deze tijd.

Persbericht december 2013
“Wij, de jongeren van nu, moeten onze eigen wereld maken. We bouwen van buttom up een nieuw tijdperk dat zich richt op open samenwerkingen. Dat doen wij door een collectief te starten. Ons collectief ziet een toekomst waar status niet langer gemeten wordt in geld, maar in ideeën en vaardigheden. Door kennis met elkaar te delen kunnen we sneller tot vernieuwende ideeën komen. Onze collectie is hiervan het bewijs. Wij delen onze kennis door transparant te zijn over onze productieprocessen door onze producten van grondstof tot eindproduct verantwoorden.”

Onze collectie is ontstaan vanuit een samenwerking met schaapskudde ‘t Niejboer. Elk jaar produceren zij 300 kilo wol. Tot nu toe werd deze wol gezien als afval materiaal en moestten zij zelfs betalen om de wol af te laten voeren, dit omdat het te weinig is voor de industrie en te veel om te verwerken voor hobbyïsten. Met 300 kilo wol als startpunt zijn wij onderzoek gaan doen naar verschillende productie en verwerkingstechnieken om deze wol nieuwe betekenis te geven. Vanaf de schaapskooi tot aan het verkooppunt houden wij de keten onder de loep. Zodat de koper weet waar zijn product vandaan komt. De wol heeft een nieuw imago gekregen en dat lanceren wij in de verfrissende MÊH collectie.

Collectief Arnhem Product
Collectief Arnhem Product is ontstaan vanuit een project in het derdestudiejaar van de bachelor Product Design van ArtEZ. De studenten werken gezamenlijk aan het realiseren van een collectie. Ze houden zich bezig met alle facetten van het designproces zoals deze in de praktijk ook aan bod komen bij het ontwikkelen en lanceren van een collectie. Het ontwerpen, experimenteren, produceren, financieren, presenteren en verspreiden van hun ideeën en werk.

De collectie MÊH door Collectief Arnhem Product is vanaf vrijdag 17 januari te bezichtigen bij Tape, Hommelstraat 66 te Arnhem. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website of facebookpagina. U kunt ook contact opnemen via ons mailadres, collectiefarnhemproduct@gmail.com. Bijgaand beeld is vrij voor publicatie.

Einde persbericht.

Met vriendelijke groet,
Collectief Arnhem Product – MÊH
 
MEH
More from Martijn Wildekamp

Collectief Arnhem Product verslag

Na 6 maanden werken met wol was het op donderdag 16 januari...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *