Makerpoint 3D Store Concept in Arnhem

MakerPoint Arnhem

Arnhemse winkel centrum van ‘3D-printcommunity

de eerste 3D-printershop in Arnhem

MakerPoint, de eerste 3D-printershop in Arnhem, is sinds afgelopen week ook het ‘kloppend hart’ van een 3D Hubs. Dat is een online platform voor bezitters en incidentele gebruikers van 3D-printers.

De 21 printers die onder de Arnhemse Hubs vallen, staan in de wijde regio. Van Ulft tot Tiel en van Ede tot Nijmegen. Idee achter een 3D Hubs is dat mensen niet per se naar de Arnhemse winkel hoeven om een object driedimensionaal te laten printen, maar dat – tegen vergoeding – ook kunnen doen bij iemand in de buurt die een 3D-printer heeft.

MakerPoint is de enige winkel van deze community. Er worden 3D-scanners, -printers, -printermaterialen en 3D-geprinte producten als sieraden en iPhone-hoesjes verkocht.

3D-printen ervaren
Sander Smit, mede-oprichter van de winkel aan de Arnhemse Rijnstraat: “Voor veel mensen is het nog de ver-van-mijn-bedshow. Maar hier kun je het 3D-printen ervaren, zien en gebruiken. Zo nodig kunnen we de helpende hand toesteken.”
Volgens Filemon Schöffer, voorman van 3D Hubs in Amsterdam, heeft Arnhem potentie om wereldleider te worden als 3D-stad.

 

MakerPoint Arnhem

Written By
More from Lenn Cox

bootcamp ZUIDERZEE FASHION BALLAD[S] 2015

Afgelopen week zijn de 2e jaars studenten Fashion Design BA van ArtEZ...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *