Enerverende en Energieke Bootcamp Solar Energy Challenge

“Hoe kan ik de zonne-energie – die ik voor eigen gebruik opwek – in mijn huishouden gebruiken in plaats van deze terug te geven aan de energiemaatschappij?”

Op 6 februari 2014 is de eerste Bootcamp geweest van de cross-over activiteit Solar Energy Challenge. Een dynamische en enerverende ontmoeting en een verrassend creatief proces stonden centraal. Twintig studenten van de drie verschillende kennisinstellingen (Radboud Universiteit Nijmegen, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en hogeschool voor de kunsten ArtEZ) hebben deze middag en avond gezocht naar een oplossing voor de uitdaging: “Hoe kan ik de zonne-energie – die ik voor eigen gebruik opwek – in mijn huishouden gebruiken in plaats van deze terug te geven aan de energiemaatschappij?”.
De uiteindelijke resultaten waren verbluffend en vernieuwend. Door de combinatie van inzichten van mensen vanuit totaal verschillende invalshoeken – van bio en chemie tot natuurkunde en van sociale wetenschappen tot Art & Design – ontstonden verrassende en mooie mogelijke oplossingen voor de uitdaging.

  
                             

De eerste teams hebben zich inmiddels gemeld voor de challenge waaronder Klaas Kuiken (alumnus product design ArtEZ) met Akkeliene Postema (WUR ) en Vivian Hartung (student Product Design ArtEZ) Aoife Wullur (alumnus Design Academy Eindhoven) met  Max Middelman (Sport Gezondheid management HAN).
Onder begeleiding van verschillende coaches waaronder Floris Schoonderbeek gaan ze de verschillende denkrichtingen verder uitwerken en proberen ze hun concept (droom) te verzilveren!

Written By
More from Eefje Bouwkamp

ARTEZ ALUMNI OP INSCIENCE FILMFESTIVAL 2 T/M 6 NOV.

Met de expositie ‘Contemporary Phenomena’ toont ArtEZ Academy of Art & Design...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *