SHAPE & SHARE -10 april 15-17H TETEM, Enschede

ambitious art scenes

Hoe zorg je dat je werk zichtbaar wordt en geef je vorm aan jouw ondernemerschap?
 Het Art Business Centre organiseert inspirerende netwerkbijeenkomsten over een actueel thema m.b.t. kunst en ondernemerschap. De volgende netwerkbijeenkomst staat in het teken van “het autonome podium” en zal in de vorm van diverse presentaties plaatsvinden op donderdag 10 april van 15:00-17:00 bij TETEM kunstruimte in Enschede, Stroinksbleekweg 16.
 

MELD JE NU AAN!

Meld je aan voor deze middag: abc@artez.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eefje Bouwkamp: tel: 026-3535631

SHAPE & SHARE

Het is lang niet altijd zo dat elke talentvolle kunstenaar na afstuderen doorstroomt naar een top galerie of museum. Er zijn verschillende manieren om je werk te exposeren en te verkopen. Hoe geef je vorm aan jouw ondernemerschap en zorg je dat je werk zichtbaar wordt. Deze bijeenkomst gaat over exposeren en alternatieve mogelijkheden hiervan. Sommige kunstenaars verkiezen de experimentele onderlaag boven de museale bevestiging. Geen klassieke ‘white cube’ galerie, maar ongewone interventies in de openbare ruimte, pop-up galeries, online exposities, een dynamisch platform dat op wisselende locaties projecten en exposities realiseert, de woonkamergalerie, een expositie op je voicemail en nog vele andere voorbeelden zullen voorbij komen tijdens deze bijeenkomst. Met Platform Springplank, een landelijk academie platform & organisator van tentoonstellingen op unieke locaties. Jonathan den Breejen (o.a van Tupajumi & Callfor.org) en Niels Post (Trendbeheer).

AMBITIOUS ART SCENES

De Rotterdamse beeldend kunstenaar Niels Post is naast het maken van beeldende kunst in de meer traditionele zin actief als organisator, curator en kunstblogger voor Trendbeheer en het Rotterdam VHS Festival. Jonathan den Breejen, eveneens uit Rotterdam is de oprichter van Tupajumi foundation, Callfor.org en initiator van de TFHMF award; een nieuwe hedendaagse & gecrowdfunde kunstprijs. Beide afgestudeerd aan ArtEZ Enschede. Zij zullen vanuit hun eigen ervaring informeren en inspireren over ‘ambitious art scenes’.

COVERBEELD

Thor ter Kulve Product Design Fotografie: Florestan Korp .
Voor zijn afstuderen heeft Thor ter Kulve een collectie producten ontworpen dat de openbare ruimte hervormt en herdefinieert. Door het gebruik van hedendaagse objecten wil hij laten zien wat er mogelijk is met hetgeen wat er al bestaat. Zoals een bel toevoegen aan een lantaarnpaal waardoor hij transformeert tot een ‘landmark’.
SHAPE & SHARE – ambitious art scenes 
Donderdag 10 april van 15:00 tot 17:00 u. 
TETEM kunstruimte Enschede, Stroinksbleekweg 16 


SHAPE & SHARE

Written By
More from Eefje Bouwkamp

‘EINDEXPO AKI ARTEZ’ vr 24 JUNI / zo 3 JULI 2016

ArtEZ finals: Jaarlijks presenteren zo’n 600 eindexamenstudenten zich in de maanden mei, juni...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *