ROBBIN BAAS – update 5/5

Een klein jaar later

Het is in middels bijna een jaar geleden dat ik afstudeerde aan ArtEZ Product Design. En hoewel het als lang geleden voelt, is het als de dag van gisteren wanneer ik weer de school binnen stap. Dat zelfde geldt ook voor de ArtEZ & Innovatie blog. Hiermee startte ik met een introductie over mijzelf en mijn werk. De daarop volgende post ging over wat er op mijn pad kwam als net afgestudeerde. Zo omschreef ik mijn exposities bij Roofgarden, Geslaagd Ontwerp 2013 en bij de netwerkbijeenkomst ‘Treasure Island’ en een publicatie in de NAK.
Tijdens het derde blog besteedde ik aandacht aan het begrip “afgestudeerd zijn” wat het afgestudeerd zijn deed met mij: het bekende “zwarte gat”. Maar door het avontuur met de bijenkast bij Imkerij de Werkbij, het opzetten van Beschaafd, de samenwerking Roofgarden is het zwarte gat zo zwart nog niet.

Het nu

Momenteel is het contract bij de “Thuiszorg” afgelopen en is het noodzaak om een nieuw bron van inkomsten te gaan zoeken. Naast dat dit de nodige onrust geeft, biedt het mij ook de gelegenheid om alle aandacht te wijden aan ondermeer Beschaafd, Roofgarden, de bijenkast en andere projecten.

Met de resten siroop nog in de theedoek, kratten lege flessen en spierpijn in de armen zijn we net terug met Beschaafd van een uitstapje naar het festival “Hoogte 80” en de “Nijmeegse Smaakmarkt”. Het waren misschien wel de intensiefste dagen tot nu toe, maar een geweldige ervaring. Elk net beginnend bedrijf heeft ermee te maken: “kinderziektes” en zo ook wij. Een dag met slecht weer, een banner die niet goed leesbaar is, een kar die toch net niet door de deur past of een schaaf die het even laat afweten. We noemen het tegenslagen maar eigenlijk zijn het momenten van nieuwe inzichten en aanzetten voor nieuwe plannen. Nu de eerste “kinderziektes” goed helen kijken we uit naar de eerst volgende draaidag waar nieuwe uitdagingen ons te wachten staan.

Naast het exposeren van Beschaafd tijdens markten en festivals, heb ik samen met Stas Kokke en Nienke Voorintholt ons afstudeerwerk gepresenteerd in Groningen. Dit deden we bij galerie “SIGN” met de expositie Point Of Review, waar ons werk tot en met 15 juni te bezichtigen is. Daarnaast was er ook een gezamenlijke presentaties “DesignXPO” van SIGN, CBK Groningen & House of Design. Waar Nienke en ik werden geïnterviewd over ons werk.

POR voor  NL SIGN interviuwBeschaafd

Goede Hoop.

Hoewel ik met volle hoop in het voorgaande blog sprak over mijn bijenvolk dat de winter had overleeft. Moet ik nu helaas mededelen dat de bijen die ik toen in en uit zag vliegen niet de bijen van mijn volk waren. Het waren bijen van andere volken die in mijn kast de laatste restjes honing aan het roven waren.
Maar bij het open maken van de kast op 13 mei 2014 ontdekten we wel iets anders: namelijk hoe het bijenvolk de kast had ingericht. En dat was niet alleen voor mij maar zeker ook voor de imker een verrassing. Op de foto is goed te zien dat de bijen de driehoekige latten goed gebruikt hebben voor het bouwen van hun raten. Dit had ook diagonaal kunnen zijn aangezien mijn vliegopening haaks op de raten stond.
Inmiddels zijn er diverse kleine aanpassingen gedaan om de kast klaar te hebben voor een nieuw volk, zodat deze wel voldoende tijd heeft om een goede wintervoorraad aan te leggen. Mijn blog http://natura-culta.tumblr.com zal ik de komende tijd bijwerken met foto’s en tekst over het nieuwe volk.

SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Nu we van de terugblik naar het nu zijn gestapt en inmiddels aangekomen zijn bij de blik op de toekomst. Wil ik, voordat ik daaraan begin, eerst even melden dat ik met veel plezier heb geschreven voor ArtEZ & Innovatie en dat ik het schrijven graag zelf voortzet binnen een eigen blog of website.

De planning voor komende tijd heb ik al genoemd want de agenda zal de komende maanden gedomineerd worden door Beschaafd, de bijenkast en Roofgarden waarvoor ik momenteel een prullenbak aan het ontwerpen ben. Maar ook het zoeken van een baantje om alle financiën rond te krijgen staat op het programma.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn blog en wellicht kom je mij nogmaals tegen op een ander blog.

Groeten Robbin
http://www.robbinbaas.com
http://natura-culta.tumblr.com

Written By
More from Robbin Baas

Robbin Baas update 3

Een half jaar verstreken… In de voorgaande blogpost heb ik gesproken over wat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *