Arnhem heeft een nieuwe flexplek: 200m van ICE-station Arnhem Centraal

Op een steenworp afstand van ICE-station Arnhem Centraal opende afgelopen week in CC2 co-workingruimte Coehoorn & Co. Coehoorn & Co is een plek voor samenkomen en samenwerken. Bestaande uit een HUISKAMER, FLEXPLEKKEN en BOARDROOM.

Meer weten over hoe een plek te reserveren en wat de kosten zijn > lees het hier

KunstLAB
KunstLAB (opgericht door Stefanie Hesseling en Tom Kortbeek) is een creatief onderzoeksplatform. Zij stimuleren & verbinden ontwikkelingen op het gebied van creatieve & technische innovatie. KunstLAB, Tom en Stefanie zijn de hosts van Coehoorn & Co (zie foto bovenstaand)

‘Kunst als R&D afdeling van de samenleving‘, dat is het uitgangspunt van het KunstLAB, een creatief onderzoeksplatform voor innovatieve makers.

Stichting KunstLAB onderzoekt (sociale) vraagstukken die worden aangedragen door hun partners of uit eigen interesse. Steeds terugkerende factoren bij hun onderzoeken, en het creëren van uitkomsten, zijn kunst en techniek. Het is hun mening dat binnen deze interdisciplinaire samenwerking werkelijk vernieuwende waarde toegevoegd kan worden aan de samenleving.

Eerder zette KunstLAB project ‘De Proeftuin’ op, een project op het gebied van sociale innovatie. Vanuit de vragen: ‘wat zou jouw wijk mooier, groener of leefbaarder maken?’ En: ‘wat kan je daar zelf aan doen en wat heb je daar nog voor nodig?’ hielpen ze bewoners van de wijk Coehoorn om het heft in eigen hand te nemen. De Proeftuin was een samenwerking met de Gemeente Arnhem en partijen waaronder Vitens en Alliander.

Het volgende project van stichting KunstLAB is ‘(c)ode.’ (c)ode. is een zoektocht naar vernieuwende verbindingen tussen kunstzinnige en technische disciplines. De naam ‘(c)ode.’ is enerzijds een verwijzing naar het muziekstuk dat gebruikt zal worden: de negende symfonie van Beethoven, ook bekend als ‘Ode an die Freude’. Anderzijds is de naam een verwijzing naar het technische aspect van het onderzoek.

We doen een aantal interessante projecten met het KunstLab waarover binnenkort meer, STAY TUNED!

10171627_367943913367511_6529532721464971738_n

Written By
More from Cily Smulders

OPA Jaaropening DO 25 jan. Nieuw Nieuw Nieuw

De opening van een nieuw OPA-jaar! OPA presenteert het nieuwe jaarthema en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *