MIRJAM VAN DIJK – HUISBLOGGER

Dag lezer!
Vanuit een klein cafeetje in Amsterdam Oost schrijf ik deze blog. Het is vandaag van dat heerlijke herfstweer waarbij je het liefst met een dik vest aan en een warme chocomel (met extreem veel slagroom) binnen wil zitten. De perfecte dag om mijn blog te schrijven dus. Maar goed, aan die info hebben jullie vrij weinig!

Mijn naam is Mirjam van Dijk en ik ben eind juni afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium. De laatste jaren van mijn studie heb ik me voornamelijk gericht op het theatermaken met de focus op intermediaal muziektheater (wat een woord). Ach iedereen kan het noemen hoe ze willen, het komt er op neer dat ik binnen mijn voorstellingen werk met verschillende disciplines waar technologie en nieuwe media een grote rol in spelen. Voor mijn voorstellingen werk ik graag met een team van verschillende mensen om samen de grenzen tussen deze disciplines op te zoeken en ze vervolgens te laten vervagen. Ik vind het interessant om te kijken in hoeverre de theater en installatiekunst met elkaar kunnen versmelten en wat de grenzen hierin zijn. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij het MAPLAB (Media And Performance Laboratory) in Utrecht. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen om onderzoek te doen naar hoe ik mijn voorliefde voor theater en technologie kan combineren en het mijn performances kan versterken. Zeker de moeite waard trouwens om een kijkje te nemen op www.maplab.nl.

Mirjam van Dijk “I want you to get mad” from Mirjam van Dijk on Vimeo.

We all go a little MAD sometimes. from Mirjam van Dijk on Vimeo.

We all go a little MAD sometimes
Voor mijn afstuderen heb ik mijn eigen intermediale voorstelling op locatie gemaakt genaamd “We all go a little MAD sometimes”.
Ik werk graag vanuit mijn eigen rare fascinatie voor de wereld. Dit keer is de voorstelling ontstaan vanuit mijn fascinatie voor Ted Bundy. Een seriemoordenaar die in de jaren ’70 meerdere vrouwen misbruikte en vermoorde, maar toch een horde aan vrouwelijke fans had. En zelfs ik was gefascineerd door deze knappe charismatische man nadat ik zijn interviews op youtube had gezien. Wat is toch deze aantrekkingskracht voor de “dark side”. Samen met acteur en muzikant Tim Hammer zijn we dit onderzoek aan gegaan waar uiteindelijk een 45min durende voorstelling uit is gekomen.

Screen Shot 2014-10-29 at 12.14.22 Screen Shot 2014-10-29 at 12.14.34Screen Shot 2014-10-29 at 12.14.48  Screen Shot 2014-10-29 at 12.15.00

En nu?
Nu heb ik mijn grote appartement in Arnhem omgeruild voor een washok van 9m2 in Amsterdam. “Maar iedereen gaat al naar Amsterdam!” Ja, iedereen gaat naar Amsterdam, en daarom vind ik het ook zo leuk. Ik woon op een rustig plekje in Oost, maar als ik wil kan ik drukte en gezelligheid op zoeken. Als theatermaker (en als iemand die zich heel snel verveeld) heb ik al die prikkels om me heen nodig voor inspiratie en om lekker bezig te blijven. Daarnaast is het een ideale plek om een beetje acquisitie te plegen. Gelukkig bestaat er zoiets als het OV dus is het voor mij ook geen probleem buiten Amsterdam te werken.
Ik hoop mijn passie voor het theatermaken en het performen te kunnen combineren en ik zal blijven onderzoeken naar innovatie op het gebied van theater in combinatie met media en technologie.

Op het moment geef ik les bij “The factory” van Likeminds in Amsterdam. 9 jongeren met een enorme passie voor theater die ik samen met mijn oud studiegenootje Nike van Essen begeleid in het maken van een voorstelling die half november 4x te zien zal zijn in het Frascati theater op het “Breakin’ Walls” festival in Amsterdam.

Hiernaast komt in de week van 17 november een korte tv serie op NPO3 genaamd “Suspicious minds” waar ik een klein rolletje in speel. Gemaakt door Ivo van Aart (regisseur) en Daan Windhorst (schrijver). Zeker 2 namen die je in de gaten moet houden!
Ook ben ik bezig met het maken van een nieuwe voorstelling in Amsterdam waar ik in een latere blog meer over ga vertellen 😉

Tot zover deze korte introductie van mijzelf en mijn werk.
In de volgende blogs kunnen jullie lezen hoe het me allemaal af gaat.Screen Shot 2014-10-29 at 12.13.28

More from Mirjam van Dijk

Mirjam van Dijk – laatste blogpost

TERUG EN VOORUIT BLIKKEN De laatste blog alweer! Times flies when you...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *