MIRTHE DOKTER – HUISBLOGGER

Dag beste lezer, ik ben Mirthe Dokter. Mijn lievelingskleur is oker geel en ik heb een zwart konijn. Mijn schuur staat vol overheadprojectoren en liters plakkaatverf. Ik heb een hele grote kledingkast met op gemiddeld elk kledingstuk een verfvlek. Verder heb ik een bril en ben ik wat klein van stuk. Op dit moment zit ik aan mijn keukentafel en zie ik dat de zon schijnt in mijn tuin. Het is een doordeweekse dinsdag middag en terwijl mijn konijn rondjes om mijn stoel rent stel ik mij graag verder aan u voor.

  Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.18

 

Achtergrond
Ik ben in juli afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater Conservatorium ArtEZ Arnhem. Ik noem mijzelf een zangeres, actrice, theatermaker, beeldend kunstenaar en fotograaf. Mijn hart ligt in het beeldend muziektheater. Tijdens mijn studie heb ik gezocht naar de combinatie van zang en spel met de discipline beeldende kunst. Ter verdieping heb ik een minor gevolgd op de opleiding Fine Art ArtEZ Arnhem.

In juli 2014 ben ik afgestudeerd met mijn eigen beeldende muziektheatervoorstelling, getiteld IK WOU. Een voorstelling geïnspireerd op een reeks korte teksten van Toon Tellegen bij portretten van Ingrid Godon. In deze voortelling komen stille mijmeringen tot leven in beeld en klank door middel van projecties met overheadprojectoren, schilderingen, gesproken en gezongen poëzie en virtuoze muziek.

Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.51
Screen Shot 2014-10-11 at 19.43.36 Screen Shot 2014-10-11 at 19.43.05
Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.38

My personal brand
Langzaam dwalen mijn gedachtes af naar mijn huiswerk voor de masterclass Personal Branding van het ArtEZ Business Centre die ik momenteel volg. Ik moet mijzelf in 2 minuten kunnen ‘Branden’. Ik en mijn masterclassgenoten zijn bezig de kern te vinden. Wat is mijn merk-essentie? Deze vraag hangt al een aantal weken boven mijn hoofd. Ik noem mijzelf de vertegenwoordiger van de onbevangenheid. Ik gebruik de kracht van de verbeelding om een onbevangen, open en speelse wereld te creëren.

Dit uit zich onder andere in mijn materiaal keuze binnen mijn voorstellingen: verf, stoepkrijt, kleine papierknipsels. Het gevoel van knutselen aan de keukentafel. Het gebruik van deze speelse en analoge materialen geeft ruimte voor ontroering en herkenning. Op deze manier neem ik in de voorstelling IK WOU het publiek aan de hand naar hun eigen onbevangen gedachtes en fantasieën. De gedachtes die je misschien niet meer serieus neemt of niet hard op durft te zeggen, bent vergeten. Maar eenmaal gevonden geven deze gedachtes juist ruimte en kleur aan het ‘volwassen’ bestaan. Dit geeft een extra dimensie van kijken en beleven die ik een ieder mee wil geven.

Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.45 Screen Shot 2014-10-11 at 19.45.03 Screen Shot 2014-10-11 at 19.43.43Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.31 Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.24

plan
Aankomend jaar ga ik de boer op met mijn voorstellingen. Het startschot zal worden gegeven op het Pop Arts Festival in Amsterdam, waar ik op 15 februari in het Ostade Theater onder de noemer van poppen- en objecten theatergroep Feikes Huis mijn afstudeervoorstelling IK WOU zal presenteren. Een buitenkansje. Ondertussen ben ik bezig korte solo performances te maken van de voorstelling IK WOU voor op festivals en evenementen en probeer ik met zo veel mogelijk vakgenoten rond de tafel te gaan. Zo hoop ik steeds een stapje verder in het beeldend theater circuit te komen en een groter publiek te bereiken.

Screen Shot 2014-10-11 at 19.43.49 Screen Shot 2014-10-11 at 19.43.22

Daarnaast ben ik werkzaam als professioneel fotograaf, geef ik musicalles bij Atelier Velp en fungeer ik als actrice en zangeres in verschillende theaterproducties. Afgelopen maand was ik als actrice en zangeres te zien in de voorstelling ‘Ode aan Rijnwijk’ van Muziektheater de Plaats in de arbeiderswijk Rijnwijk te Arnhem. Met deze eerste productie achter de rug en plannen in het verschiet heb ik vertrouwen in de toekomst! En middels deze blog houd ik jullie graag op de hoogte.

Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.57 Screen Shot 2014-10-11 at 19.44.11

Tot de volgende blogpost!

 

More from Mirthe Dokter

Mirthe Dokter update 2

Een pleidooi voor innovatie
Read More

1 Comment

  • Echt leuk te lezen dat je er ook was! Ik was naar de laatste show geaagn. Er waren een aantal mensen die afstudeerde die ik ken dus dan is het super leuk het te zien! Maar het niveau ligt ook altijd hoog dus het is het zeker waard elk jaar te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *