KARIN VLUG update 2

Research

Beste lezers,
Het is nu twee maanden geleden sinds mijn laatste blogpost. Zoveel leuke en interessante dingen meegemaakt en ontwikkeld sindsdien!

Te beginnen met research…
Research voor mijn nieuwe collectie die ik volgend jaar juli show in de Salon van Frans Molenaar. En research voor het project “Kleren maken zonder patronen” ofwel “Hoe maak je made-to-measure kleding zonder te patronen en zonder te naaien”.

Het werken aan mijn nieuwe collectie is echt genieten, ik ben mijn eindexamenconcept verder aan het uitwerken in lijn van “One square fits all”. Mijn gedachtengoed over wat kleding zou moeten kristaliseren zich uit in dit project. Samen met modeontwerpers Jacob Kok en Lisa Konno zitten we in ons fantastische atelier op het KNSM eiland in Amsterdam Oost. We werken samen en inspireren elkaar. We zijn 3 totaal verschillende modeontwerpers, dit vind ik erg verfrissend.

Research voor mijn eigen collectie, en research voor het project “Kleren maken zonder patronen” gaan hand in hand. Ik heb me de afgelopen maanden verdiept in de productie van goederen in brede zin, wat voor productiemethoden zijn er allemaal, hoe gaan die in zijn werk, welke technieken worden er gebruikt, wat zijn de overeenkomsten. Zo bezoek ik bijvoorbeeld verpakkingsindustrie beurzen waar veel machines getoond worden zoals high-tech robots. Een bezoek heb ik gebracht aan een kunststof spuitgieterij, een bedrijf die non-wovens vervaardigt, een bedrijf die condooms – in alle vormen die je kan bedenken – maakt en verlijmingsbedrijven.
De afgelopen weken heb ik veel gesprekken gevoerd met interessante mensen uit diverse vakgebieden, smart textiles, chemici, techniek en mode. Een super interessante weken, er vallen zoveel kwartjes.. Aha zit dat zooo…

20141009_103331  20141118_153626

Innovatie

Voor onze 2e blogpost is ons gevraagd na te denken over innovatie. Innovatie voor mij als modeontwerper betekent een vastgeroeste gedachte over wat iets hoort te zijn, te herzien, te bevragen en eventueel te veranderen. Dit kan ook een stap “terug” zijn, als het maar een betere oplossing is. Innovatie is iets wat voor mij als vanzelfsprekend gaat. Voel er simpelweg niets voor gewoon een t-shirt te stikken, daar zijn al zoveel goede van gemaakt! Ik hou me liever bezig met de vraag, hoe ziet het nieuwe t-shirt eruit en hoe is dat gemaakt.
De hype die rondom het, bijna modewoord, “innovatie” is ontstaan zie ik als een erg goede ontwikkeling omdat er nog veel moet gebeuren. Innoveren kan je niet alleen, iedereen moet erover nadenken, de productieketen is namelijk zo lang… Innoveren doen we met zijn allen.

Tot de volgende blogpost – STAY TUNED!

 

Written By
More from Karin Vlug

Karin Vlug – update

Hallo nieuwe bloggers en oude lezers 🙂 Hierbij een korte update, beelden...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *