Okimono opent winkel in Berlijn

Het mannenmerk Okimono opent zijn eerste winkel in Duitsland onder de rook van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in West-Berlijn. ‘Een logische stap,’ aldus Gerrit Weeren van het Arnhemse merk. ‘Voor ons is Düsseldorf net zo ver als Amsterdam en we hebben hier al veel zeer enthousiaste Duitse klanten. Maar vanaf eind januari kunnen Duitse mannen nu dus ook voor een bijzonder Dutch Design shirt terecht in ‘Box Nr 3’ in de prestigieuze en hippe Bikini Berlin Concept Mall. Vanuit hier gaan we een groot deel van de Duitse operatie doen, in het Duits welteverstaan. Okimono werd gekozen uit 500 merken voor de invulling van een van de boxen, waar we best trots op zijn. Berlijn past erg goed bij ons merk.’

Onder het motto ‘Echte Männer tragen T-shirts. Immer.’ presenteert Okimono in Berlijn meer dan 100 shirts, eerlijk gemaakt van het beste biologische katoen. Voor de ontwerpen werkt Okimono samen met inmiddels meer dan 30 kunstenaars, variërend van grafisch ontwerpers en illustratoren tot houtsnijders. Kernwoorden zijn design, identiteit en af en toe een knipoog. Speciaal voor Berlijn maakte houtsnijder Edwim Peters ‘Am Friedrichshain’, de officiële start van de Serie_Berlin, een katoenen ode aan de Duitse hoofdstad.

De bijzondere winkel werd speciaal voor Bikini Berlin ontworpen door Bart Kaper en Okimono’s Creative Director Gerrit Weeren. ‘We streven naar een maximale belevenis op minimale vierkante meters,’ aldus Weeren. ‘De Store is uitermate goed ontvangen en bevat vele kleine innovatieve hoogstandjes. Het strakke design ondersteunt de ‘katoenen kunstwerkjes’ op alle fronten. En het is natuurlijk altijd leuk om te merken dat je winkel qua attentiewaarde, stopkracht en zuigkracht een klasse apart is.’

In Nederland kwam Okimono regelmatig in het nieuws door de samenwerkingen met bekende Nederlanders. Onder andere Theo Janssen, de cabaretiers van De Kwis, Paul de Leeuw en Freek Vonk (als ambassadeur voor de bedreigde dieren Only 100 Left) werden gespot in een Okimono. ‘Natuurlijk hopen dat we in Duitsland met het zelfde enthousiamse ontvangen te worden als in Nederland. We hebben nog geen concrete plannen voor een samenwerking met een bekende Duitser, maar die zullen zich vanzelf aandienen.’

In Berlijn is Okimono op zoek naar kunstenaars voor de verdere grafische invulling van de Serie_Berlin.

Okimono Berlin
Budapesterstrasse 50, Box nr. 3
www.okimono.de
www.facebook.com/okimonoberlin
bikiniberlin@okimono.de
0152-01063284

Bikini-Berlin-1

 

Written By
More from Bart Huydts

Wedstrijd: ‘NLDelta Challenge: Deel de Delta!’

Om Nationaal Park NLDelta sterker, bekender en zichtbaarder te maken organiseren de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *