TEACH AS YOU PREACH -16 april 19-21H coehoorn & co, Arnhem

authentieke kunsteducatie

Hoe geeft een kunstdocent in de praktijk vorm aan eigentijds kunstonderwijs?
Het Art Business Centre organiseert inspirerende netwerkbijeenkomsten over relevante thema’s met betrekking tot kunst en ondernemerschap. De volgende netwerkbijeenkomst staat in het teken van “authentieke kunsteducatie” en zal in de vorm van een lezing & plenaire discussie plaatsvinden op donderdag 16 april van 19:00-21:00u bij Coehoorn & Co, Arnhem, Bergstraat 33.

MELD JE NU AAN!

Meld je nu aan voor deze avond: abc@artez.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eefje Bouwkamp: tel: 026-3535631

TEACH AS YOU PREACH

Als kunstdocent is het van belang om op de hoogte te blijven van zowel algemene onderwijsinnovaties, als ontwikkelingen op het gebied van actuele, hedendaagse kunst. Ook kennis van de belevingswereld van leerlingen op cultureel vlak is essentieel.

Folkert Haanstra introduceerde de term authentieke kunsteducatie in 2001. Authentieke kunsteducatie streeft er naar dat leerlingen meer dan ‘schoolkunst’ produceren door relaties te leggen met zowel de buitenschoolse kunstzinnige ervaringen en activiteiten van leerlingen als met ontwikkelingen in de professionele kunst. Het betreft kunstonderwijs waarbij leerlingen een grote eigen inbreng hebben in het werk dat zij maken. Schoolkunst is kunst die voldoet aan schoolse voorwaarden.
Tijdens deze netwerkbijeenkomst zet Haanstra zijn visie en actuele stand van denken over dit onderwerp uiteen in een kort inspirerende lezing. Hoe zou goed kunstonderwijs eruit moeten zien? Hoe bewerkstellig je idealen en waar moet je opvattingen laten varen? Een avond waar we verschillende visies op kunsteducatie delen. Een goede aanleiding om je collega’s te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

FOLKERT HAANSTRA

Folkert Haanstra (Bijzonder Hoogleraar Cultuureducatie en Cultuurparticipatie) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en schilderkunst en grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva. Sinds 2001 is Haanstra als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Sinds september 2002 is Folkert Haanstra werkzaam als lector kunst- en cultuureducatie bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

COVERBEELD

Elza van Schaik – Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
‘Wanneer ik over de toppen van de hoge duinen op Vlieland loop, blijf ik me verwonderen over de kracht van de wind, wat de wind maakt en wat de wind verwoest. Met mijn afstudeerwerk heb ik geprobeerd de wind te vangen, de schoonheid en kracht in een pure vorm. Ik heb gebruik gemaakt van de krommende vorm die de wind het helmgras dwingt aan te nemen.’
TEACH AS YOU PREACH – authentieke kunsteducatie 
Donderdag 16 april van 19:00-21:00h 
Coehoorn & Co, Arnhem, Bergstraat 33 

ABC31_Netwerkbijeenkomst DBKV_A2_web

Written By
More from Eefje Bouwkamp

Green Industry Event: Design & Technology – 10 juli 14-18H

Design & Technology Een hightech 3D-printer maakt onmogelijke ontwerpen mogelijk. Een ondernemer...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *