BIOBASED DESIGN, Bio-interventies met de creatieve industrie

Gezocht: bedrijven in de EMT-sector en de maakindustrie die een ontwerpvraag hebben vanuit een hernieuwbare grondstof

BIOBASED DESIGN is een initiatief van het ArtEZ Art Business Centre en de Provincie Gelderland i.s.m. de Regionale Centra voor Technologie.(RCT’s) Een innovatieproject voor bedrijven in de EMT-sector en de maakindustrie die een ontwerpvraag hebben vanuit een hernieuwbare grondstof. We denken daarbij aan bedrijven die bezig zijn met alternatieve product – of proces technologie waarbij de inzet van bio-based materialen in ontwikkeling is of overwogen wordt. Het uiteindelijke doel is om d.m.v. een samenwerking met de creatieve industrie verschillende ontwerp- en denkrichtingen te verkennen met biobased design producten als eindresultaat.

In BIOBASED DESIGN werken we samen met jonge professionals in product- & fashion design, die zijn afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Tijdens de KICK OFF op 28 mei 2015 koopt u uw eigen expertise in – drie ontwerpers naar keuze – voor dit project. Na een uitgebreide briefing op locatie zullen zij aan de slag gaan met uw casus om vervolgens een conceptvoorstel te pitchen tijdens een openbare bijeenkomst op 8 juli 2015.

U krijgt dan maar liefst 3 BIOBASED design concepten aangeboden op uw innovatievraag.

Voor de vervolgstappen zijn er verschillende mogelijkheden voor begeleiding, financiering en onderzoek door het Centre of Expertise van ArtEZ, de Provincie Gelderland en de Regionale Centra voor Technologie. Dit project draagt bij aan de ontwikkeling van het Bio Innovatie Cluster Oost Nederland (BICON).

Wilt u met uw bedrijf in aanmerking komen voor BIOBASED DESIGN dan kunt u zich voor 30 april hier aanmelden.

Welke bedrijven komen in aanmerking voor BIOBASED DESIGN?

  • Uw bedrijf heeft een innovatievraag vanuit een hernieuwbare grondstof
  • Uw bedrijf is bereid zich te committeren aan het gehele project en €1500,00 te investeren in onderzoek. (pitches)
  • Uw bedrijf is bereid uitkomsten / resultaten van dit onderzoek in het openbaar te presenteren.

Wat kunt U verwachten van BIOBASED DESIGN?

  • Inzicht in de toegevoegde waarde van een samenwerking in de creatieve industrie (innovatiekracht creatieven)
  • Diversiteit aan BIOBASED DESIGN concepten voor Uw innovatievraag en die van andere bedrijven.
  • Verschillende vormen van begeleiding, financiering en onderzoek door het Centre of Expertise van ArtEZ, de Provincie Gelderland, Green Tech Alliances en de Regionale Centra voor Technologie bij vervolgstappen na afloop van het project.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project Biobased Design kunt u contact opnemen met Cily Smulders 026 3535631 | c.smulders@artez.nl

 

Written By
More from Cily Smulders

DATA MASTERCLASS PERSONAL BRANDING 2017 & 2018 BEKEND!

De data voor de Masterclass Personal Branding zijn bekend! Vanaf 26 oktober starten we...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *