Karin Vlug update 4

Beste iedereen,

Wat gaat de tijd snel dit jaar, WOW!! De weken vliegen echt voorbij, met alleen maar leuke dingen 🙂
Mijn laatste blog post heb ik 18 februari geschreven…En er is zoveel gebeurd sindsdien!

Kleren maken zonder patronen / smart fashion production
Het KIEM-project “Kleren maken zonder patronen / Smart Fashion Production”, van onder andere José Teunissen, waarvoor ik samen met collega ir. Laura Duncker het concept heb ontwikkeld, is ingediend door de TU/e en ArtEZ bij de NWO CALL Research Through Design! In Januari 2016 horen we of alles doorgaat, en dan kan ik hopelijk mijn concept de komende twee jaar gaan uitwerken. Dan zou ik als junior ontwerper/onderzoeker voor ArtEZ gaan werken. Zou zo cool zijn!!

Het concept wat ik heb ontwikkeld over hoe mode in de toekomst geproduceerd zou kunnen worden heeft als eindresultaat een animatie en een boekje opgeleverd. Half juli presenteer ik het concept tijdens mijn modeshow op de Frans Molenaar Couture Award 2015. Dan zal ik ook het filmpje hier uploaden en dan weten jullie waar ik het steeds over heb.

Het is een hele interessante periode geweest. Samen met de TU/e hebben we hard gewerkt aan het indienen en het schrijven van de CALL. Vergaderen met onze toekomstige nieuwe research groep, een andere omgeving dan ik gewend ben maar heel interessant. Ook hebben we partners verbonden aan ons project, dit zijn mensen/partijen die gedurende ons project investeren, dit kan in tijd/materiaal/etc. Zo zullen er met modeontwerper Alexander van Slobbe een aantal expert meetings plaatsvinden over het esthetische en modische gedeelte van het onderzoek, en op welke manier je het beste kunt communiceren naar de modewereld. Van Slobbe was ooit hoofd van de ArtEZ modeafdeling en heeft op dit moment zijn eigen label orson+bodil, en nog heel veel meer, een ontwerper van wie ik veel kan leren.

Marina Toeters van by-wire.com zal ons bijstaan met haar netwerk en expertise in vooral de smart textile hoek. Het non-woven bedrijf Bonar uit Arnhem wordt actief betrokken bij het technische gedeelte, daar zijn we erg blij mee! Roos Meerman, mede blogger, gaat flexibele mallen voor ons ontwikkelen met als uitgangspunt haar afstudeerproject Area Fabrica. De branche vereniging Modint zal ons ondersteunen met het vinden van contacten en pr. En zo zijn er nog een aantal partners, maar om alvast een beetje een idee te geven wie er bij komen kijken.

Ik heb het project “Kleren maken zonder patronen” gepresenteerd op de opening van het “Centre of Expertise Future Makers in Fashion en Design”. Deze hebben als doelstelling: Het ontwikkelen en toepassen van nieuwe, duurzame materialen en maakprocessen.

Presentatie CoE met collega ir. Laura Duncker
CoE CoE in woord

Ook heb ik hierover een gastcollege mogen geven op de technische textiel opleiding in Enschede, super leuk!

Ontwerp Innovatie Prijs Gelderland:
Met het project, mijn afstudeercollectie en algehele visie, was ik genomineerd voor de Ontwerp Innovatie Prijs Gelderland. Tijdens het Green Industry Design and Technology Event hebben alle nominees een pitch gegeven en werd de prijs (aan Roos Meerman, gefeliciteerd!) uitgereikt. En waren interessante sprekers aanwezig op het event.

green industry event

Mijn nieuwe collectie:
Mijn collectie heeft ondertussen een beetje stil gelegen door de drukte met het schrijven van de CALL. Vind het heel fijn dat ik daar nu weer vol mee aan de slag kan! Ik heb nu nog 2 maanden de tijd om alles af te maken. Dat zijn we wel gewend op ArtEZ. 😉
Daanaast zijn er altijd heel veel kleine leuke dingen tussendoor! Zoals een expo in concept store Coming Soon.
coming soon 3 coming soon 2 coming soon 1

En het bezoek aan Parijs was geweldig! De grote stoffen beurs van Parijs bezocht, de première vision. Veel stoffen gekocht, musea, inspiratie en nieuwe energie opgedaan. En wederom interessante fabrikanten ontmoet voor het project “Kleren maken zonder patronen / Smart Fashion Production “.

En naast dit allemaal. Is wonen in Amsterdam natuurlijk super leuk! Met mijn lieve vriendin Lisa Konno, modeontwerpster en net geshowd op Fashion Week, deel ik dus een atelier, en naast werken proberen we elkaar ook genoeg van het werk af te houden 🙂

Written By
More from Karin Vlug

Karin Vlug – laatste blogpost

Hallo Allemaal, De laatste blog alweer. Dat betekent dat mijn eerste jaar...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *