Mirjam van Dijk update 4

OCULUS RIFT PROJECT
Zoals beloofd in mijn vorige blog zou ik nog wat vertellen over het toffe project dat ik heb gedaan voor David Goedicke van de opleiding Creative Technology op de Universiteit Twente. Samen met een team van andere studenten maakte hij een virtuele ervaring voor de Oculus Rift. David had mij gevraagd om te helpen met de storyline en om de virtuele karakters te spelen. Natuurlijk hoefde ik daar niet al te lang over na te denken, want ik mocht in een “tracking suit” verschillende personages spelen. Hiervoor kreeg ik een heel tof pak aan en nam de computer al mijn bewegingen op, zodat ze dit later konden vertalen naar een virtueel karakter. Zo mocht ik zogenaamd van een gebouw vallen, mensen neerschieten en meer van dat soort actiehelden gedoe. Awesome 🙂  Zodra ik het resultaat ervan kan zien zal ik het in mijn volgende blog zetten! Hier alvast wat foto’s van mij in een zwart pakkie.

IMG_9782 IMG_9775  IMG_9766
AFGEFACKT
En het gaat goed met mijn muziektheatercollectief AFGEFACKT!!
De komende zomer hebben we heel wat te spelen. Zo touren we nu mee met “Het Wilde Oosten” van o.a. Generale Oost en staan daarmee op verschillende plekken in het oosten van het land.

Het Wilde Oosten is werk van nieuwe makers uit verschillende disciplines geselecteerd door de spannendste productiehuizen van Oost-Nederland. Met een culturele karavaan van jonge schrijvers, theatermakers en muzikanten trekt Het Wilde Oosten door Overijssel en Gelderland. Een indrukwekkende ervaring die je een blik in de toekomst gunt. Tijdens Het Wilde Oosten maak je kennis met de nieuwste lichting artiesten uit het Oosten.”

FB-header-Het-Wilde-Oosten-27-sept2
Ook staan we 16 & 17 mei op Festival Hoogte 80 in Arnhem, waar we de tent delen met het fantastische schrijversduo Arts & Lentes. En dat kan niet anders dan een feestje worden!

En meer goed nieuws, want we zijn geselecteerd voor het Amsterdam Fringe Festival!! Hier zullen we in September met de voorstelling ANDREA staan. Kijk voor alle speeldata op onze site www.afgefackt.com

En het goede nieuws houdt niet op want naast de voorstelling ANDREA gaan we nu met AFGEFACKT een nieuwe voorstelling maken samen met de band AbART op het fantastische “Over het IJ festival” in Amsterdam 2 t/m 12 juli! Heel veel ga ik nog niet verklappen maar de titel is “Schipper mag ik overvaren” waarin we gaan werken d.m.v. asielzoekers uit Amsterdam te interviewen. Genoeg te spelen dus! Kom vooral kijken.

  AFGEFACKT

THEATERSTRAAT
Sinds 1 april ben ik officieel lid van de Theaterstraat!
De Theaterstraat is een van de vier straten van Stichting Broedstraten in Amsterdam-Noord. In een Broedstraat werken kunstenaars onder leiding van een kwartiermaker samen met elkaar, collega’s, buurtbewoners en andere instellingen aan kunstprojecten. De Theaterstraat bestaat sinds 2012 en bevindt zich op het Zonneplein, in het hart van Tuindorp Oostzaan. Op de twee locaties (werkruimte en studio) van de Theaterstraat werken 14 schrijvers, acteurs, regisseurs, technici, dramaturgen en ontwerpers zowel aan eigen als gezamenlijke voorstellingen. Momenteel ben ik bezig om een concept te ontwikkelen voor een voorstelling die ik ga maken samen met Lieke de Kock met en over dementerende ouderen. Ook hierover in de volgende blog meer.

 

cropped-cropped-THEATERSTRAAT-DECEMBER

More from Mirjam van Dijk

Mirjam van Dijk – laatste blogpost

TERUG EN VOORUIT BLIKKEN De laatste blog alweer! Times flies when you...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *