Karin Vlug – update

Hallo nieuwe bloggers en oude lezers 🙂

Hierbij een korte update, beelden van mijn A/W 16 collectie 90º en een filmpje over mijn onderzoeksproject Smart Fashion Production.
Aan beide projecten heb ik het eerste jaar na mijn afstuderen gewerkt en gepresenteerd tijdens de Frans Molenaar Couture Award afgelopen juli.
De collectie en Smart Fashion Production hebben beide als doel het productieproces van kleding te vernieuwen en made-to-measure voor iedereen toegankelijk te maken. Zonder te naaien, met zo min mogelijk materiaal en uiteindelijk met weinig transport een nieuwe garderobe creëren.

9
FRANS-MOLENAAR-PRIJS-.KARIN-VLUG.2015-.018 FRANS-MOLENAAR-PRIJS-.KARIN-VLUG.2015-.025 FRANS-MOLENAAR-PRIJS-.KARIN-VLUG.2015-.035 
1-copy2 23-copy 5-copy 7     COLLECTION 90º A/W 2016 – FRANS MOLENAAR COUTURE AWARD 2015 -Photos by Jeroen Snijders

A/W 90º
Deze collectie bestaat uit standaards en makkelijk te produceren patroondelen met rechte hoeken. Door deze op verschillende manieren in elkaar te zetten kunnen mijn ontwerpen voor elk lichaam passend gemaakt worden.

Smart Fashion Production
Een onderzoeksproject waarbinnen mijn collega ir. Laura Duncker, onderzoeker bij het AMFI, en ik voor ArtEZ, het concept ontwikkeld hebben. Begonnen als een KIEM project en geïnitieerd door oa Prof. Jose Teunissen (ArtEZ) en Prof. Hein Daanen van het AMFI, waarbij we nadenken over hoe mode over 10 jaar geproduceerd zou kunnen worden.
Met als doel een nieuwe productietechniek te ontwikkelen waarbij een garderobe made-to-measure is, zonder te naaien, patronen en restmateriaal.
Op basis van driedimensionale bodyscans maak ik een ontwerp, op basis van deze gegevens sturen wij een beweegbare matrijs/mal aan. Rondom of in deze mal (positief of negatief) fixeren wij materiaal vanuit een liquide staat en losse vezels. Denkend aan technieken als rotatiegieten, spuiten, dippen en flocken (magnetisch vezels kaarten).

Het komende jaar ga ik me helemaal storten op het verder ontwikkelen van de productie- en ontwerptechnieken van Smart Fashion Production. De afgelopen weken hebben we al een paar fijne stappen gemaakt, waaronder het ontdekken van een flexibele mal in een laboratorium van een technisch bedrijf, deze mal/matrijs kunnen we aansturen naar aanleiding van een van mijn ontwerpen.
Naast het technisch uitwerken van het concept zal ik mij blijven verdiepen in mijn nieuwe werkveld, zo zal ik komende woensdag de Euromold beurs in Dusseldorf bezoeken.

Het is een soort hele grote ontwerp puzzel waar ik mee bezig ben 🙂 Een spannende zoektocht waarbij ik hele interessante dingen mag doen en zien.
Stay tuned : http://www.karinvlug.com/news/

4.16-01

 

 

Written By
More from Karin Vlug

Karin Vlug update 3

slimme productie… Beste lezers, De laatste blogpost, 11 december, voelt alweer als...
Read More

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *