Innovate: Arnhem laat zien wat jonge toekomstmakers in huis hebben

Persbericht – Arnhem, 1 oktober 2015

Een auto die 1 op 500 rijdt en een compleet zelfvoorzienend huis van piepschuim. Het zijn twee van vijftig opmerkelijke innovaties, 
Made in [Arnhem]. Ze zijn te zien tijdens Innovate: Arnhem. Het nieuwe festival op 9, 10 en 11 oktober laat zien welke duurzame innovaties Arnhem in huis heeft. Grote en kleine innovatieve ondernemers, ontwerpers, onderzoekers en studenten presenteren in en rondom het stadhuis hun creatieve toepassingen van de nieuwste technologische ontwikkelingen.
 
Acht Werelden 
Innovate: Arnhem stelt innovatie tentoon in acht werelden. In de werelden van Mobiliteit, Design, Energie, Wonen, Sport & Voeding, Digitaal, Makers en Groen tonen Arnhemse innovatoren hoe zij de toekomst zien. Terwijl een robotslang over de vloer kronkelt bewonderen bezoekers elektrische bolides en gedresseerde algen die op commando licht geven. De Tactile Orchestra installatie zorgt onderwijl voor een muzikale noot: het wandkleed reageert op klopjes en aaitjes.  
 
Innovate: Arnhem brengt hogescholen en bedrijfsleven bij elkaar om samen te werken aan een duurzame toekomst. Studenten, onderzoekers en docenten van de drie Arnhemse Hogescholen – HAN, ArtEZ en Van Hall Larenstein – innoveren mee. In de wereld Digitaal duikt de bezoeker met HAN-studenten en de Occulus Rift in de virtuele wereld van games. De studenten van Van Hall Larenstein laten in de wereld Groen de innovaties op het gebied van gebiedsinrichting zien. Innovaties die in de praktijk worden omarmd. De creatieve opleider ArtEZ presenteert innovaties in de wereld Design. 
 
Programma
Burgemeester Kaiser opent Innovate: Arnhem op vrijdag 9 oktober. De Stadhuishal is vanaf 17.00 uur geopend, het programma begint om 17.30 uur. Zeven sprekers doen in minder dan zeven minuten hun inspirerende verhaal. Met onder andere Pauline van Dongen (ontdekt door Apple en designer op het grensvlak van techniek en fashion), Roos Meerman (winnaar van de New Material Fellow 2014 en Hendrik Valk prijs) en Koen Lau (HAN Automotive) die vertelt over de Dakar rally-auto.
 
Op 10 en 11 oktober staat het in en om het stadhuis vol met innovatieve wonderen. Een overzicht van de deelnemers is op de website te zien. Meer informatie over Innovate: Arnhemis te volgen via Facebook en Twitter. Toegang is gratis, maar voor de openingsavond is het nodig kaarten te reserveren.
Written By
More from Bart Huydts

The Trade of the Teacher: BOOK LAUNCH + DISCUSSION June 27

Visual Thinking with Mieke Bal Book description: Over a number of meetings...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *