Design & Co-scheppen 26 nov. OPA

Op donderdagavond 26 november heeft OPA een avond over Design & Co-scheppen. Internationaal wordt binnen ontwerpopleidingen, designinstituten en ontwerpers het begrip ‘design’ – nog vaak geassocieerd met de artistieke kanten van het vakgebied – steeds vaker vervangen door ‘innovatie’. Design wordt minder een doel in zichzelf en steeds meer een instrument voor innovatie om de wereld om ons heen te verbeteren.

Ontwerpers zoeken steeds nadrukkelijker partnerschap binnen het ontwerpproces met andere disciplines (technologie, antropologie, sociologie, bedrijfskunde) en met andere type opdrachtgevers (overheden, ziekenhuizen, scholen, technologische bedrijven). Op deze avond zullen vier sprekers diverse projecten belichten waarin deze samenwerking concreet vorm heeft gekregen.

Anne van der Zwaag schreef het boek “Looks good, feels good, is good” over hoe social design onze wereld verandert. Zij zal toelichting geven op de uiteenlopende samenwerkingen die social designers aangaan om hun doel te bereiken.

Sander Hermsen studeerde sociale psychologie en graphic design en is als onderzoeker betrokken bij Touchpoints. Binnen dit onderzoeksproject ontwikkelen ontwerpers samen met gedragswetenshappers praktische tools om menselijk gedrag positief te beïnvloeden.

PlaatsMakers is een Arnhems collectief van verschillende ondernemers en kleine buro’s. Vanuit verschillende disciplines richten zij zich op het (her)bestemmen en (her)positioneren van plekken.

Pim van Baarsen van Super Local vertelt over het project Bottle-up. Op Zanzibar werkten zes ontwerpers samen met lokale initiatiefnemers en ambachtslieden aan een oplossing voor de recycling problematiek op het eiland.

Datum: donderdag 26 november 2015
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177, Arnhem
Entree: € 5,00 (studenten ArtEZ en HAN-ipo en OPA-familie gratis)
www.o-p-a.nl

Written By
More from Lenn Cox

verslag OPA avond ‘DESIGN & CO-Scheppen”

‘Kritische vraag vanuit het publiek is, wat is het verschil met de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *