ARCO (Winterswijk, NL) & APPLE (Cupertino, CA, USA)

Vader Willem (links) en zoon Jorre van Ast

NL Maakindustrie krijgt megaorder uit Cupertino

Arco Contemporary Furniture is een toonaangevende internationaal opererende meubelfabriek gevestigd in Winterswijk. Een 500tal enorme 300 kilo wegende Pod Island tafels, speciaal ontworpen en ontwikkeld met & voor de nieuwe Apple Campus, zijn momenteel onderweg naar Amerika.
AC2-South-View-600x400 Apple-Campus-2-Main-Building-600x375

Foutloos hout

Het is nogal een design geworden. Het bovenste blad van de vijf en een half meter lange tafel bestaat uit één stuk vrijwel foutloos hout, dus zonder noesten of andere imperfecties. Dat zorgde voor nogal wat kopzorgen: “Als je gaat rondbellen en je vraagt houtleveranciers om stukken hout van vijf en een half meter lang, dan leggen ze direct weer de telefoon op de haak.”

En dus moest dat probleem eerst worden opgelost. Het hout wordt nu gehaald uit de Spessart-regio in Duitsland. Door de voedingsarme bodem en de combinatie van beuken en eiken, groeien de bomen op een bepaalde manier dat mooi hout oplevert voor dit project.

Ook wordt hier op een duurzame manier bosbouw uitgevoerd. “Maar zelfs dan is onze lokale partner kritisch. We hebben letterlijk mensen die in het bos staan en de bomen uitkiezen die wij hiervoor willen hebben.” aldus de jonge Van Ast.

“Dat gebeurt daarna ook bij de zagerij in België en bij alle andere stappen.” Tot aan het verschepen aan toe en zelfs daarna wordt elke tafel als uniek werk behandeld.

Elke Pod Island heeft een uniek nummer en van elk blad wordt ook een foto gemaakt. Als er uiteindelijk in Cupertino iets mis blijkt te zijn met een tafelblad, kan direct worden teruggekeken om te zien wat er mis is.
(BRON: http://m.telegraaf.nl/digitaal/article/25511524/megaorder-uit-cupertino)

product-engineer-blanco-01-01-01 

MEER LEZEN?

Meer weten over deze bijzondere uitdagende samenwerking van dit 112jarige Familiebedrijf ? lees het hier !
http://design-milk.com/112-year-old-company-making-enormous-tables-apple-campus-2/

Vacature Product Engineer

Arco is momenteel op zoek naar een product engineer (m/v) (freelance of op projectbasis is ook mogelijk)
Takenpakket
De product engineer houdt zich bezig met het gehele ontwerp- en ontwikkelproces; van begeleiding in de ontwerpfase t/m het productie klaar maken van het product. Dit geldt voor zowel nieuwe producten als ook voor de doorontwikkeling van bestaande producten.
http://www.arco.nl/vacature-product-engineer.html
Written By
More from Lenn Cox

One month left to submit to the Climate Action Challenge!

Don’t wait to join the Climate Action Challenge! Creatives from all over...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *