KUNST IN DE CONTEXT VAN HET ONDERWIJS – wo 11 mei 15-17.30h

Het Art Business Centre organiseert inspirerende (netwerk)bijeenkomsten over relevante thema’s met betrekking tot kunst en ondernemerschap. De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ Arnhem presenteert in samenwerking met het Art Business Centre de netwerkbijeenkomst:

“KUNST IN DE CONTEXT VAN HET ONDERWIJS”

Hoe positioneren de kunstvakken zich binnen een schoolse structuur waar veel is bepaald en vastgelegd in zaken als eindtermen, doelen, leerlijnen en cijfers? Gaat binnen zo’n systeem niet te veel verloren van wat zo eigen is aan kunst; het zoeken en bevragen, het experiment, het twijfelen, of de erkenning van meerdere perspectieven?

Gert Biesta en Emiel Heijnen komen naar Arnhem om hun licht op de rol van de kunstdocent te laten schijnen vanuit hun visie op goed (kunst)onderwijs. Hoe kan kunstonderwijs binnen een schoolse context betekenisvol zijn? Kan de eigenheid van de kunsten worden behouden? Emiel Heijnen denkt dat het kan. Hij ziet de kunstdocent als vertegenwoordiger van de kunsten die deze wereld kan en moet uitdragen. Gert Biesta twijfelt. Hij vreest dat het eigene van de kunsten verloren gaat wanneer docenten te zeer mee moeten in een cultuur van meten en rekenen.

Op deze tweede netwerkbijeenkomst van DBKV Arnhem willen we actuele visies op kunsteducatie delen met onze collega’s uit het werkveld. Naast deze twee hoofdsprekers zullen we ook zeker met elkaar in gesprek gaan. Een goede aanleiding om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Emiel Heijnen is senior docent en onderzoeker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). In 2015 promoveerde hij op zijn proefschrift Remixing the Art Curriculum: How contemporary visual practices inspire authentic art éducation. Gert Biesta is hoogleraar educatie aan Brunel University in Londen en visiting professor bij het lectoraat kunsteducatie van ArtEZ. Daarnaast is Biesta lid van de Onderwijsraad, het voornaamste onderwijs adviesorgaan van de Nederlandse regering. In 2015 verscheen van zijn hand Het prachtige risico van onderwijs.

Woensdag 11 mei 2016
Inloop 14:30u start:
15:00u tot 17:30u
Showroom Arnhem | Kleine Oord 177, Arnhem

MELD JE NU AAN
meld je aan voor deze middag: abc@artez.nl
voor meer informatie kun je contact opnemen met Eefje Bouwkamp

COVERBEELD:
ABC 40 Kunst in de Context Onderwijs A5_front
Suzanne Ophof
– Fine Art
Deze foto is gemaakt in opdracht van de studie Creative Writing. Uitdaging van de reeks foto’s die ik voor hen maakte, is het spelen met woord en beeld en verder dan de voor de hand liggende vormen en toepassingen denken. Al vele jaren fotografeer ik veel in opdracht voor o.a. de Toneelschool en Creative Writing, maar ook met opdrachtgevers als Menzis en Delta Lloyd heb ik samengewerkt.
www.suzanneophof.com
www.fotofurore.nl

https://www.facebook.com/events/1008819565870324/

 

 

Written By
More from Eefje Bouwkamp

SYMPOSIUM SPECTRUM de hybride beroepspraktijk in de beeldende kunsteducatie

De opleiding Docent Beeldende kunst en Vormgeving ArtEZ Zwolle presenteert in samenwerking...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *