verslag KICKOFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector

 ‘Storytelling & Design in de Agri & Foodsector’ is een samenwerking tussen het ArtEZ Art Business Centre en Agri Meets Design. Veel bedrijven in de Agri & Food sector hebben behoefte aan maatschappelijke waardering. Niet alleen in de vorm van een goede prijs maar ook door erkenning. Hoe maak je het verhaal van een duurzaam product nu beter zichtbaar en dus gewaardeerd bij de consument? Dit onderzoekstraject heeft geresulteerd in 4 uitdagende vraagstukken van agri- en foodondernemers.

Maar liefst 24 ArtEZ ontwerpers presenteerden zich op 5 april tijdens de KICK OFF van Storytelling & Design in de Agri & Foodsector bij ArtEZ Centre of Expertise in Arnhem. Na een korte introductie van zowel de ontwerpers als de ondernemers kregen de ontwerpers de mogelijkheid zichzelf nader toe te lichten tijdens de 15 minuten gesprekken in 4 aparte spreekkamers. Hier kregen zij de kans om de ondernemers te overtuigen van hun vakmanschap en visie en motivatie. Er werden over en weer scherpe vragen gesteld en denkrichtingen verkend. De KICK OFF was dan ook HET moment voor de ondernemers om de gewenste expertise in huis te halen. Een lastige maar ook een zeer rijke en uitdagende opgave, en dat is gelukt. De ondernemers hebben ieder 3 ontwerpers gekozen die de komende maanden aan de slag gaan met deze pitchopdracht.

KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens
KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens   KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens  KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens
KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector – fotografie: Jacques Jullens

Zie hier de 12 geselecteerde ontwerpers:

De melkgeitenhouderij keten – Nederland aan de geit
Bedenk een manier waarbij we de consument bewust kunnen maken van de waarde en bijzondere identiteit van het geitenbokkenvlees en het duurzame verhaal erachter.

 • Matilde Boelhouwer
 • Kathlijn de Booij & Claire Oude Aarninkhof
 • Erik Stehman & Julius Vaart & Peter van der West

Kwekerij De Westerbouwing – Identiteit framboos
Bedenk een concept waardoor de identiteit / het imago van de (Kwanza) framboos kan transformeren tot een sterk / gezond snack product.

 • Maaike Fecken & Robbin Baas
 • Erik Stehman & Julius van der Vaart & Peter van der West
 • Suzanne Valkenburg & Maarten Verweij & Dirk Claessens (Sinds 1416)

Boer Spierings – Concept landwinkel
Bedenk een concept voor ons familiebedrijf waarin het verhaal van de duurzame keten achter ons product zichtbaar wordt voor de consument. Een manier waarmee we ons kunnen onderscheiden van de supermarkten die ook steeds meer inspelen op de behoefte van de markt waarin de herkomst van producten een belangrijke waarde heeft.

 • Faisa de Vreugd
 • Liselotte Heesbeen & Bea Nijdam (Studio Peper & Goud)
 • Niels Zweekhorst & Wilmer Weeink (Studio collector)

AgriFood Support – Functional Planting
Planten zijn meer dan alleen maar decoratie, elke plant heeft verschillende functies die we kunnen inzetten als duurzame oplossingen voor een aantal maatschappelijke vraagstukken.
Bedenk een manier om deze boodschap op een inspirerende en interessante manier te vertalen zodat overheid en burgers dit als een tweede “nieuwe” natuur integreren in ons dagelijks leven.

 • Luuk wiehink & Roel Oortgiesen  (Studio Kort)
 • Annelou van Griensven & Annemarie Geurink (De Vormforensen)
 • Maaike Fecken & Robbin Baas

KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens  KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens
KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens  KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens  KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector - fotografie: Jacques Jullens
KICK OFF Storytelling & Design in de Agri & Foodsector – fotografie: Jacques Jullens

Ben je nieuwsgierig naar het eindresultaat?

Op 7 juni zijn de openbare PITCHPRESENTATIES, de ondernemers krijgen dan maar liefst 3 STORYTELLING & DESIGN antwoorden op hun ontwerpvraag in een concept gepresenteerd. Vanuit dat gegeven kan de ondernemer de definitieve ontwerper kiezen die de opdracht gaat uitvoeren.

Lees meer en bekijk de filmpjes van de 4 ondernemers > Storytelling & Design in de Agri & Foodsector

Op 7 juni zullen deze pitches openbaar gespresenteerd worden voor de opdrachtgevers, ZLTO en het bedrijvennetwerk in de Agri & Food sector.

Meer weten?
Voor deelname of meer informatie kun je contact opnemen met Cily Smulders – Projectadviseur Art Business Centre – 026 3535631 c.smulders@artez.nl

ABC39_Agri&Food_WEBklein

Written By
More from Eefje Bouwkamp

WORK IT, MAKE IT! LET ME GUIDE YOU AFTER ARTEZ

Momenteel wordt er achter de schermen flink gewerkt aan een publicatie (voor...
Read More

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *