4 juni publieksopening SONSBEEK ’16: transACTION

Op zaterdag 4 juni opent SONSBEEK’16: transACTION met een feestelijk programma voor het publiek vanaf 17:00 uur op de Ronde Weide in Park Sonsbeek in Arnhem. Voor dit openingsfestival strijkt het Japanse Cinema Caravan neer in Park Sonsbeek. Dit reizend openlucht cultuurfestival, verzorgt het SONSBEEK ’16 openingsprogramma samen met Studio Halfvol uit Arnhem en curatorencollectief ruangrupa (Jakarta).

Performances, film en muziek
Op het podium staan onder andere de Arnhemse band John Frost en de Japanse zanger en gitarist Naoito. Verder is er muziek van DJ Mikey Varot (Japan) en DJ Tin Wish Tin (Nederland). Ook is het werk van de Japanse kunstenaars Michinori Maru (live painting) en Rai Shizuno (fotografie) te bewonderen. Daarnaast kun je genieten van performances, film, theater en tal van andere activiteiten. Op het menu staan onder andere Japanse thee, Sake en Japanse hapjes.

Cinema Caravan
Cinema Caravan komt uit Japan en creëert op elke plek een eigenzinnig feest met een mix van muziek, theater, film, kunst en eten en drinken. Ze werken altijd samen met lokale initiatieven, zoals nu met Studio Halfvol. Zo leren ze meer over degenen die op hun pad komen, over de cultuur en de manier van leven.

Studio Halfvol 
Studio Halfvol ontwikkelt concepten en experimenten om de leefomgevingen te verbeteren. Zo organiseerden ze o.a. Ruimtekoers Festival. Daar zetten ze leegstaande gebouwen in als een plek voor ontmoeting, kunst en debat en leerden bezoekers elkaar kennen via bijzondere installaties.

http://www.sonsbeek.org/nl/nieuws/4-juni-publieksopening-sonsbeek-16-transaction/

306038_280763352001847_399774415_n.width-660

Written By
More from Lenn Cox

One month left to submit to the Climate Action Challenge!

Don’t wait to join the Climate Action Challenge! Creatives from all over...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *