OPA-avond 16 juni: Het Hoofdgerecht – over ontwerp, eten, gedrag & ons brein

Een avond over het vormgeven van voedsel en ons eetgedrag; eten is de brandstof voor ons lichaam, maar is het mogelijk om eetgedrag te beïnvloeden? En wie bepaalt wat wij in onze mond stoppen?

Een echte hamburger zonder dieren? Prof. dr. Mark Post (Maastricht University) alias “De Vleesprofessor”, was de eerste ter wereld die een hamburger in het lab wist te kweken. In één klap was hij wereldnieuws en ging zijn kweekburger de hele wereld over.Hoe verander je eetgedrag? Fooddesigner Katja Gruijters onderzoekt eetgedrag en bedenkt hoe dit veranderd kan worden. Ze ontwikkeld foodconcepten voor bedrijven in de voedselindustrie, retail en foodservice.

Kinderen gezonder laten eten? Marly Kramer (Food Cabinet) ontwikkelde een creatief en innovatief concept om kinderen enthousiast te maken om gezond te gaan eten. Food Cabinet is een projectbureau dat zich specialiseert in voedselvraagstukken.

Hoe maak je voedsel efficiënter, duurzamer en gezonder? Chloé Rutzerveld ontwikkelt als food- en concept designer experimentele diners en voedselconcepten. Hierbij combineert ze voedsel met wetenschap, technologie en cultuur.

Datum: donderdag 16 juni
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: € 5,00 (studenten Artez en HAN-ipo en OPA familie gratis)
www.o-p-a.nl / info@o-p-a.nl
https://www.facebook.com/events/1006210392781827/

Subsidie: Stimuleringsfonds Creatieve IndustrieProvincie Gelderland
Serious Supporter: ArtEZ
Sponsor: HAN-ipo
Ontwerp: Studio Betty

Written By
More from Cily Smulders

OPA: Jaap Drupsteen 5 nov. 20h

Gerenommeerd ontwerper en VJ Jaap Drupsteen te gast bij  Ontwerp Platform Arnhem...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *