‘THE BIG WHAT IF: SCIENCE FICTION & SPECULATIEF ONTWERP’ DONDERDAG 26 MEI 2016

Een avond over speculatief ontwerp: What if? Wat gebeurt er als je niet begint te ontwerpen vanuit het hier en nu, maar vanuit een toekomstscenario? Kun je vormgeven aan iets dat er nog niet is? Kan je door een ontwerp de toekomst sturen? En wat als een toekomstbeeld werkelijkheid wordt?

The Big What If
Een avond over toekomstscenario’s, technologie en biotechnologie; de toekomst als ontwerp methodiek, onderwerp of décor. Tijdens The Big What If vertellen vier ontwerpers over hun werk en welke rol What if ….. in hun werk speelt.
Isaac Monté (Atelier Monté) onderzoekt een toekomstscenario waarin het wetenschappelijk verbeteren van een orgaan als het hart niet voortkomt uit medische noodzaak, maar uit heb- en behaagzucht.
Vivian Hartung heeft met ‘My Atomic Body’ een collectie post-apocalyptische producten ontwikkeld waarbij de inzetbaarheid van de alg word onderzocht als mogelijk beschermingsmechanisme in het scenario van een nucleaire ramp.
Bastiaan de Nennie digitaliseert delen van fysieke voorwerpen tot schetsen voor nieuwe objecten. In zijn werk vormen objecten uit het pre-digitale tijdperk de bouwstenen in nieuwe, digitale creaties.
Mike Thompson (Thought Collider) is als kritisch ontwerper en researcher instinctief aangetrokken tot de duistere hoeken van technologisch onderzoek. Door samen te werken met experts genereert Mike Thompson bijzondere processen en tools om maatschappelijke vooroordelen uit te dagen.

Datum: donderdag 26 mei
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: € 5,00 (studenten Artez en HAN-ipo en OPA familie gratis)
www.o-p-a.nl / info@o-p-a.nl

Subsidie: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Provincie Gelderland
Serious Supporter: ArtEZ
Sponsor: HAN-ipo
Ontwerp post: Superposition

Klik hier voor de website van het evenement.
Grafisch werk van Superposition! met dank aan Productiehuis Plaatsmaken

13063429_1596413004008064_6538940736033104114_o

Written By
More from Lenn Cox

Open Oproep deelname South by Southwest 2018

Begin maart 2018 vindt een nieuwe editie van het festival South by...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *