CALL FOR ARTISTS – CITIZEN ARTIST INCUBATOR

Podiumkunstenaars opgelet! The Citizen Artist Incubator heeft voor komende september nog 6 plekken beschikbaar. Zoek jij naar nieuwe manieren om de rol van jouw werk in je omgeving te vergroten en samenwerking aan te gaan met andere kunstenaars, wetenschappers en denkers uit heel Europa? Meld je dan aan!

Schermafbeelding 2016-06-02 om 06.16.13

Gedurende één intensieve maand worden 12 succesvolle mid-career podiumkunstenaars voorbereid op een rol in de samenleving die actief, ondernemend en verbindend is. Het project wordt gesteund door de EU en is geïnitieerd door componist Merlijn Twaalfhoven en danseres/choreografe Gloria Benedikt.

Kunstenaars kunnen antwoorden bieden op hedendaagse globale spanningen en uitdagingen. Ze missen echter vaak de middelen en strategie voor werkelijke impact. Tijdens de Citizen Artist Incubator in september 2016 brengen we kunstenaars een maand lang samen met wetenschappers, filosofen en marketing guru’s in een kasteel buiten Wenen, te gast bij het wetenschappelijk instituut IIASA. Meer info: www.citizenartist.eu

Call for artists
De eerste 6 plekken zijn inmiddels gevuld, maar we zijn nog op zoek naar gemotiveerde kandidaten om de overige volledig gesubsidieerde plekken te vullen. Deel deze Call for artists te delen met jullie achterban.

Profiel deelnemers
We zijn op zoek naar podiumkunstenaars (in de breedste zin van het woord), werkzaam in Nederland, die halverwege hun carrière zijn en in hun werk zoeken naar manieren om positieve invloed op hun omgeving uit te oefenen. Ze zijn zich bewust van globale maatschappelijke ontwikkelingen en bevragen de rol van hun kunst in verhouding daartoe.

Aanmelden
Lees hier de voorwaarden en meld je aan!

For information in English click here.

logo-dark

Written By
More from Lenn Cox

Open Oproep Ruimte voor ontwerpkritiek

Vooruitstrevende architectuur, vormgeving en digitale cultuur zijn gebaat bij actuele en pluriforme...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *