GENOMINEERD!

Dit jaar verstrekte Gelderland valoriseert de THS (Technische Haalbaarheids Studie) voucher aan Ruud Borgart en Martijn Mellema, nu is hun project genomineerd voor de New Material Award 2016 en zal te zien zijn op Dutch Design Week dit najaar!
De wereld van materialen is groter dan de materiële wereld. Door middel van algoritmes kunnen computers natuurlijke eigenschappen van materialen simuleren. Ontwerper Borgart en creative technologist Mellema gebruiken een door de universiteit van Berkeley ontwikkeld algoritme om de eigenschappen van papier na te bootsen.
Door het algoritme te koppelen aan de Virtual Reality bril en speciale software kan virtueel papier in een virtuele omgeving met virtuele handen worden vervormd en vervolgens 3D geprint. Het procedé is in de toekomst ook toepasbaar op andere materialen.

http://www.newmaterialaward.nl/nominations/virtual-paper-2/
www.alkonostdevelopment.com
www.minusplusminus.com

Rudolf-Borgart-foto
Lees hier het verslag
 hoe Ruud en Martijn het onderzoek hebben aangepakt en de ‘Technische Haalbaarheids Studie’voucher hebben ingezet.
Ook verscheen het volgende artikel online  http://www.hypergridbusiness.com/2016/04/alkonost-lets-you-crumple-or-rip-things-in-vr/

Technische Haalbaarheids Studies (THS)

Het Art Business Centre stelt vanuit Gelderland valoriseert gelden beschikbaar voor Technische Haalbaarheids Studies (THS) in de creatieve sector. Het doel is om, relatief laagdrempelig, jonge ondernemers in de aller vroegste fase een idee met een technische component verder uit te laten werken. Een mooie kans voor creatieve ondernemers om in deze risicovolle startersfase van hun onderneming nieuwe frisse ideeën te kunnen door ontwikkelen.

OOK GENOMINEERD

Written By
More from Cily Smulders

VIDEOVERSLAG: JAAREVENT COE FUTURE MAKERS

Begin 2015 is het Centre of Expertise Future Makers van ArtEZ van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *