EXPLORING THE NEW DOMESTIC LANDSCAPE

Exploring The Space For Design Research Between I-we-do-think

Authored by Jeroen van den Eijnde, professor of product and interior design at ‎ArtEZ University of the Arts, this book explores how scientific thinking and artisanal making are inextricably linked. Based on the fact that the regulations at some universities in the Netherlands make it possible to obtain a doctoral degree with artistic work, this book discusses both Van den Eijnde’s views on the type of research he advocates in an art college and why this type of research by artistically motivated product and interior designers is important for people and society as a whole. Part personal history, part theoretical analysis, the experiences he shares are quite topical for the design field.

Jeroen N.m. Van Den Eijnde
Publisher ArtEZ Press
ISBN 9789491444456
Idea Code 17016
136 p, ills bw, 14 x 21 cm, pb, Dutch/English
€9.95

Buy this title from:
The American Book Center (NLD)
Athenaeum (NLD)
Motta (NLD)
Stedelijk Museum Bookshop (NLD)
Frozen Fountain (NLD)
Idea Books Direct

Look inside ?

Jeroen van den Eijnde is aangesteld als lector van het nieuwe lectoraat: Product & Interior Design. Het lectoraat gaat zich richten op het thema ‘exploring the new domestic landscape’.

Van den Eijnde zal in samenwerking met studenten en docenten, met het Centre of Expertise Future Makers van ArtEZ en met ontwerpers, onderzoekers, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, diverse scenario’s onderzoeken van het toekomstig wonen. Voor een belangrijk deel zal dit gebeuren in de vorm van multidisciplinair ontwerpend onderzoek dat zich in tegenstelling tot regulier wetenschappelijk onderzoek niet richt op de studie van bestaande maar op toekomstige fenomenen.

Lees meer over het nieuwe lectoraat en lector Jeroen van den Eijnde.

 

 

Written By
More from Lenn Cox

OPEN OPROEP DEELNAME SOUTH BY SOUTHWEST 2018

Begin maart 2018 vindt een nieuwe editie van het festival South by...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *