masterclass making and metal: 30 mei – 3 juni Andelst

Voor een week van inspiratie en verdieping in metaaltechnieken, zoekt Making and Metal acht makers met een visie om te werken en te creëren met ijzer. Altijd al willen werken en ontwerpen met metaal? Zie jij jezelf al metaal gieten, smeden, 3D printen en wil je werken met verschillende soorten metaal? Heb je goede ideeën voor nieuwe toepassingen en wil je je verdiepen in metaal in de breedste zin van het woord? Dat kan!

In de masterclass van Making and Metal kun je je een hele week onderdompelen in de wereld van metaal en werken met de beste Nederlandse meesters om je te verdiepen in een bepaalde techniek of materiaal.
De week vindt plaats bij Smederij Cornelis Pronk in Andelst (Gelderland). In Gelderland wordt van oudsher ijzererts gewonnen en verwerkt.
Erts is al vanaf het begin van de IJzertijd van ongekende economische betekenis geweest. Van het zogenaamde Nederlandse ijzeroer zijn door de eeuwen heen miljoenen kubieke meters afgegraven en in heel Europa verhandeld. Stichting from Craft to Art & Smederij Cornelis Pronk Nederland neemt dit lokale ijzer en de historie als uitgangspunt voor een week lang intensief werken en bewerken van metaal.


Making and Metal Masterclass

Deze week is bedoeld voor young professionals die enthousiast zijn om nieuwe toepassingen voor traditionele technieken te bedenken. Zowel technisch
opgeleiden als designers kunnen zich aanmelden. Technieken waar deze week mee gewerkt kan worden zijn: werken met metaal, smeden, etsen, emailleren, ciseleren, 3D printen.
Je verblijft een week met elkaar, er vinden bedrijfsbezoeken plaats, verdiepende lezingen, je krijgt de mogelijkheid om
(hard) te werken en je te verdiepen en de week begint met een ware ijzerwake (link naar ander artikel).
  • Kosten € 350,- inclusief maaltijden, verblijf op locatie, bezoeken musea en bedrijven
  • Exclusief: materiaal verbruik & reiskosten.
  • Meld je aan met een omschrijving van jezelf, je achtergrond en je ambities om deze week aan te werken (maximaal 1 A4).
  • De deadline voor aanmelding is 1 mei 2017 en stuur je naar Janny Huisman: jhuisman@mondra.nl

We zijn opzoek naar verschillende disciplines en denken hierbij aan:
– interieurontwerpers
– modeontwerpers (bijvoorbeeld ijzer als verfstof)
– sieraadontwerpers
– gereedschapssmeden
– messensmeders
– hekkensmeders
– medicinale toepassingen (instrumentenmaker)
– meubelmakers
– architecten
– fietsenmakers

Op 5 mei wordt de selectie Making and Metal deelnemers bekend gemaakt en midden mei vindt de eerste bijeenkomst plaats. Makers worden gematcht met een leermeester, zodat je in een intensieve werkweek je ideeën kan realiseren.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Janny Huisman: jhuisman@mondra.nl / +31 488 454 368

Making and Metal wordt georganiseerd door Stichting from Craft to Art & i.s.m. FCP Smederij Cornelus Pronk, Provincie Gelderland
Mondra smederij
Mondra opleidingen

In 2016 vond Urban Crafts IJzer plaats, een soortgelijke week n Ulft i.s.m. Mondra. Een van de deelnemers was ontwerper David Derksen, lees hier meer over zijn ervaring.

Written By
More from Lenn Cox

open call voor de tentoonstelling future scenarios: State of Fashion

Afgelopen maand was de aftrap van State of Fashion | searching for...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *