MEREL RAVEN UPDATE 4/5

Kijk, mijn eerste echte VPRO-credits! #famous

Afgelopen week vierde ik mijn 25e verjaardag. En hoewel mijn voorspelling als 12-jarige dat je op je 25e je leven helemaal op orde hebt, precies weet hoe dingen moeten en waar je mee bezig bent niet helemaal klopt met de werkelijkheid, moet ik zeggen dat ik wel in zoverre rust in mijn leven heb gekregen dat ik niet zo goed weet wat ik dit stukje moet typen. De slechte soap is afgelopen, geen cliffhangers meer. In tegenstelling tot wat de tweede zin je misschien doet vermoeden, ga ik deze keer het concept “kort en bondig” eens uitproberen. Een aantal gedachten op een rij:

Ik weet niet waarom ik ooit (4 maanden geleden nog maar) dacht dat ik het leuk zou vinden om zelfstandig ondernemer te zijn.

Wat is dat saai zeg, in je eentje werken. Natuurlijk ben je nooit helemaal alleen en werk je wel met mensen samen, maar net zo gezellig als met collega’s werken is het niet. En die onzekerheid! Doe mij maar lekker degelijk vaste tijden werken en aan het eind van de maand een voorspelbaar bedrag op mijn rekening. Niks niet afhankelijk zijn van of de klant al de factuur van drie maanden geleden eindelijk heeft overgemaakt, zodat je eten kan kopen.

Mijn baan daarentegen is fantastisch geweldig – ik durf het aan om superlatieven te gebruiken, het past bij mijn statement.

Ik ben over het algemeen best een bedachtzaam persoon, een echte introvert. Toch verbaas ik mezelf elke dag op werk weer door er zinnen uit te gooien waarvan ik een tel geleden nog dacht “goh, moet ik dat uitspreken? Heb ik hier het lef wel voor? Durf ik dit wel?” en waarvan ik net lafjes had besloten dat ik het niet perse hoefde te zeggen. Die net wat te erge bedachtzaamheid – die voornamelijk met verlegenheid te maken heeft – is er bij de VPRO niet geweest. Nu kan ik hier mooi de credits voor vangen, maar dit heeft alles te maken met de sfeer en mijn collega’s (ik kan soms inderdaad nog niet geloven dat ik gewoon bij de VPRO werk en dingen kan zeggen als “mijn collega’s”, hoe tof!). Ik kan nog altijd aan mezelf twijfelen, zoals volgens mij iedere ontwerper. Toch is dit veel minder dan op de academie en bijvoorbeeld mijn stage tijdens de studie.

En als laatste een disclaimer: het leven lijkt veel te simpel in deze blogs.

Ik weet nog dat ik vorig jaar de stukjes van de toenmalige huisbloggers las en dacht dat dat wel net de mensen waren die mazzel en succes hadden, dat zij net de mensen waren bij wie de puzzelstukjes op hun plek vielen en dat dat bij mij vast allemaal niet zo ging. Als je mijn blogs met dezelfde gedachte leest, bedenk dan dat ik dat ook dacht en dat jij waarschijnlijk binnen niet te lange tijd met eenzelfde gedachte als ik weer terugkijkt op hoe je dit nu leest.

Als afsluiter mijn favoriete beeld van de afgelopen twee maanden met een heuse saaie, degelijke grotemensenbaan:

Toch niet zo saai en degelijk!

 

Written By
More from Merel Raven

Merel Raven update 2

Misschien kun je je mijn vorige blogpost nog herinneren, waarin ik vertelde...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *