update 4/5 Milou Voorwinden

Ein-de-lijk is het zover;

ik heb een atelier gevonden! Al sinds ik anderhalf jaar geleden mijn eerste weefgetouw kocht ben ik in mijn appartement aan het puzzelen met de ruimte die ik heb. In de afgelopen tijd heb ik nogal wat machines verzameld, dus elke twee maanden ben ik mijn werkruimte compleet aan het verbouwen om mijn nieuwe aanschaf er in te laten passen. Mijn eerste weefgetouw was een oud Zweeds contramarche getouw. Dit getouw is oerdegelijk en werkt nog perfect, maar ik kwam er al snel achter dat ik aan dit getouw alleen niet genoeg had. Het contramarche getouw is bedoelt om lange stukken mee te weven. Omdat ik textiel ontwerp wil ik vaak van patroon kunnen veranderen, en dat kost erg veel tijd bij het contramarche getouw. Mijn tweede aanschaf was dan ook een Thumm weefgetouw. Dit is een superzwaar metalen weefgetouw die gemaakt is om mee te ontwerpen. Bij dit weefgetouw kan je per keer je patroon bepalen, en kan je dus heel veel variëren. Daarnaast heb ik ook nog een breimachine met een AYAB shield gekocht. Met het AYAB deel kan je een oude breimachine aansluiten op je computer. Dit betekent dat je super veel patronen, en zelfs foto’s kan breien.

De machine die ik het meest mis uit de werkplaats is de leernaaimachine met vrije arm. Op de academie werkte ik altijd super fijn op deze machine, en ik was dan ook al een tijd op zoek naar een soortgelijke machine. Het enige nadeel; deze machines zijn vrij prijzig. Ik ben gaan kijken naar een goedkoper alternatief en toen kwam ik een prachtige vrije-arm trapnaaimachine van Singer tegen. Hij werkt nog perfect en het mooiste aan deze naaimachine is dat je letterlijk alle kanten op kan stikken. Op dit moment ben ik aan het wachten op mijn aller-aller beste aankoop, een Magic Dobby. Dit is een weefgetouw met een elektronische interface, deze kan je dus aansluiten op de computer. Eigenlijk combineert dit weefgetouw het beste van mijn vorige twee weefgetouwen, en ik kijk er dan ook naar uit om hierop te gaan weven.

 
Mijn contramarche getouw                                                  De Singer leernaaimachine

Het is heel tof om echt een soort eigen werkplaats op te bouwen met al deze machines, maar je kan begrijpen dat mijn werkruimte dus echt uit zijn voegen begint te barsten, ik ben dan ook heel blij dat ik wat gevonden heb. In mijn woonplaats Amersfoort liggen de atelierruimtes niet voor het oprapen, maar gelukkig kwam ik de oproep van de gebroeders Schevers tegen. Zij willen ‘Fabriek aan de Eem’ starten, een creatieve broedplaats in Amersfoort. Er komen 12 ateliers en een aantal kantoorruimtes rondom een grote werkplaats in een voormalige fabriekshal. Hoewel ik het heerlijk vind om thuis te werken, is het toch ook wel heel fijn om straks eindelijk een échte werkplek te hebben.


‘Fabriek aan de Eem’, De plek waar de ateliers gaan komen.

Talente 2017

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf was mijn werk geselecteerd voor Talente 2017, en ben ik er zelf ook heen geweest. Op de beurs was veel mooi werk van verschillende ontwerpers van over de hele wereld te zien. Het vond plaats in het kader van de Munich Jewelry Week, een internationaal bekend evenement waarbij in de hele stad exposities te zien zijn. De Talente tentoonstelling was in een groot hallencomplex nabij de stad. Hoewel Talente en Schmuck erg mooie exposities hadden neergezet, viel de rest van de beurs wat tegen, deze bestond voornamelijk uit luxe producten als zwembaden, barbecues, matrassen en tuinhuisjes. Ik had wat anders verwacht bij de titel ‘internationale handwerkmesse’. Talente en Schmuck waren een groot contrast met de rest van de hallen, het ontwerp van de expositie was heel mooi gedaan, je kon echt zien dat er goed over na was gedacht. Ik was in ieder geval blij verrast met de presentatie van mijn werk, zeker een manier waarop ik het vaker zou kunnen presenteren.


Talente 2017 expositie

Noi.se

In januari werd ik benaderd door een stylist uit New York, die mijn werk op Instagram had gezien. Hij was heel enthousiast over mijn sieraden en vroeg of hij ze kon gebruiken in een fotoshoot voor Noi.se Magazine. Na wat heen en weer mailen over de voorwaarden van de afspraak, stuurde ik mijn werk naar hem op. Nadat de shoot had plaatsgevonden hoorde ik al een tijd niks meer van de stylist, wat ik op zich al vreemd vond. Na een hoop mail contact kreeg ik van de stylist te horen dat hij mijn werk was kwijt geraakt. In tegenstelling tot waar hij mij eerder van verzekerde, bleek het werk ook nog eens niet verzekerd te zijn. De stylist beweert nog steeds dat hij mij terug wilt betalen, maar tot nu toe is het hier nog niet van gekomen. De foto’s zijn wel erg mooi geworden en het is jammer dat deze publicatie door dit gedoe het allemaal een beetje een zwart randje heeft gekregen. Het is jammer dat het is gebeurd, maar ik heb er in ieder geval een hoop van geleerd, zo zou ik in een geval als deze nooit meer zomaar aannemen dat werk verzekerd is, zonder dat dit op papier wordt bevestigd.


Mijn UNRAVEL sieraden in Noi.se magazine.

Wat wel erg leuk is: mijn werk is in het april nummer van Eigen Huis en Interieur te zien! Ik sta in de rubriek ‘reizende ster’, met een kort interview en wat foto’s van mijn afstudeerwerk. Het blad ligt deze maand nog in de winkel als je benieuwd bent!

 

 

More from Milou Voorwinden

MILOU VOORWINDEN UPDATE 2

ONDERWEG ZIJN Als er één thema is die mijn afgelopen maanden goed...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *