‘WHAT DESIGN CAN DO’ DINSDAG 23 + WOENSDAG 24 MEI 2017

What Design Can Do 2017 staat in het teken van klimaatverandering en hoe ontwerpers deze dringende kwestie kunnen oplossen. WDCD Live Amsterdam vindt dit jaar plaats op 23 en 24 mei in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De jaarlijkse conferentie, waarbij de maatschappelijke impact van design centraal staat, is dit jaar geheel gewijd aan het meest urgente probleem van onze tijd: klimaatverandering. Vooraanstaande sprekers en experts uit alle designdisciplines onderzoeken met het publiek welke rol design kan spelen.

WDCD Live Amsterdam is dit jaar groter en dynamischer dan ooit, met een diverse line-up van sprekers uit binnen- en buitenland, zoals de Canadese ontwerper Bruce Mau, IKEA’s hoofddesigner Marcus Engman, voormalig burgemeester van Mexico-Stad Marcelo Ebrard, Pentagram-designer Harry Pearce en de Braziliaanse top-chef Rodrigo Oliveira. Het publiek wordt op een uitdagende manier betrokken bij de diverse workshops, waarbij interactie met de experts centraal staat.
Kijk hier voor meer informatie over WDCD, het programma, de volledige sprekerslijst en alle Activation Sessions.

WDCD Climate Action Challenge

Óók de design-challenge waar WDCD in 2016 mee begonnen is, zal dit en volgend jaar in het teken staan van klimaatverandering. De zogenoemde Climate Action Challenge wordt gelanceerd op de eerste dag van het event. Na de succesvolle WDCD Refugee Challenge (631 inzendingen uit 70 landen, 5 finalisten) vraagt WDCD in deze nieuwe challenge om vernieuwende designideeën die klimaatverandering werkelijk tegen kunnen gaan.

Datum: dinsdag 23 mei tot en met woensdag 24 mei
Locatie: Muziekgebouw Aan ’t IJ
Entree: Klik hier om een ticket te bestellen
Meer informatie: whatdesigncando.com

Written By
More from Cily Smulders

BOOTCAMP ‘SOLAR ENERGY CHALLENGE’ – 6 feb. 13-21H

Meld je nu aan voor de BOOTCAMP ‘SOLAR ENERGY CHALLENGE’ Donderdag 6...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *