Crafts Council Nederland gaat samenwerken met Dutch Design Week

Wereldwijd wordt het belang van het creatieve ambacht voor design en innovatie steeds zichtbaarder. Hoog tijd om ook in Nederland crafts een stevig internationaal podium te geven om de nieuwste ontwikkelingen zichtbaar te maken. Dutch Design Week (DDW) en Crafts Council Nederland (CCNL) gaan daarom een meerjarige samenwerking aan om het belang van crafts te tonen voor nu en de toekomst. Tijdens DDW 2017 wordt er een plek gecreëerd waar hedendaagse crafts centraal staan en waar de link met design en het maakproces wordt getoond.

De waarde van crafts

We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. De waarde van crafts en de urgentie van het behoud van erfgoed worden steeds meer onderkend. Ontwerpers verdiepen zich in hoe dingen gemaakt worden, met een bijzonder aandacht voor ambachtelijke processen, nieuwe industriële technieken, uniek handwerk en kleinschalige productie. Maaktalent is ook nodig om te voldoen aan de eisen die de huidige creatieve economie stelt, daarbij zijn overdracht van technieken, ontwikkelen van nieuwe toepassingen, eigentijdse presentaties en cross-overs van cruciaal belang. Door de samenwerking tussen CCNL en DDW krijgen crafts nu een vaste plek op het negendaagse designfestival.

Crafts in Veem

Met een spraakmakende tentoonstelling tijdens DDW, gecureerd door CCNL, wordt het creatieve ambacht op een verrassende manier gepresenteerd. Een deel van Veem in Eindhoven wordt omgetoverd tot een plaats waar crafts in samenhang met design worden getoond en waar inspirerende partners hun innovaties kunnen introduceren. Een bijzondere ontmoetingsplek waar het internationale netwerk van CCNL wordt samengebracht en waar ook ruimte is voor verdieping d.m.v. expertmeetings, lezingen en debat over het onderwerp. Professionals, experts en bezoekers kunnen kennismaken met de speciale maaktechnieken door zelf een masterclass te volgen.

Dutch Design Week vindt plaats van 21-29 oktober 2017 in Eindhoven.

BRON: Crafts Council Nederland

Written By
More from Lenn Cox

ArtEZ in Museum Arnhem

Verkooptentoonstelling & Publiekslievelingen 1 juli t/m 27 augustus 2017 Vanaf 1 juli presenteert...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *