FINAL BLOG MEREL RAVEN

Verkondigde ik in mijn eerste blog nog dat ik een planner ben, schrijf ik deze toch zomaar de dag na de deadline. Oeps. Maar die ene dag extra helpt mij wel met het schrijven van dit stukje, want gisteren was een dag die goed opsomt waar ik ‘druk’ mee ben.

Ik begon mijn dag met heel rustig aan opstaan: beetje wakker worden zonder wekker (helaas wel met huisgenoot met wekker), beetje sporten, beetje lekker ontbijten en dan pas verklaren dat je wakker bent. Iets wat ik tijdens mijn academiejaren echt niet kon doen. Ik had nooit genoeg rust in mijn kont om zo de tijd te nemen voor dingen die niet schoolwerk waren. Als ik maar een half uur wakker in bed bleef liggen, begon ik zwaar zenuwachtig te worden van alles dat ik nog moest doen en af moest maken. Voor mij is dit dan ook een van de grote voordelen van mijn baan (afgezien van dat ik het hartstikke leuk vind op werk!): als je niet op werk bent, ben je vrij. Voor het eerst in jaren heb ik tijd voor hobby’s. Nu alleen nog hobby’s vinden.


Klik maar eens hier. Kijk, werk is echt heel leuk! Dit is een van de projecten waar wij aan mee mochten werken

Halverwege de middag kwam Cassandra langswippen met werk dat gedaan moest worden en de belofte van eten. Cassie studeert maandag 19 en dinsdag 20 juni af met haar muziektheatervoorstelling/poptheaterconcert/show Ik ben een interface in Luxor Live en daar moesten nog wat interaction designdingetjes voor gedaan worden. Ik ga niet verklappen wat precies – je moet maar gewoon komen kijken. Kaartjes kun je hier bestellen.


Hoe vet, we staan op de agenda van Luxor Live!

Nadat de belofte van eten na was gekomen, maakte ik me onder aansporen van huisgenoot vertoonbaar (als het aan mij had gelegen was ik echt niet meer van de bank af gekomen, mijn relatie met dat ding is iets te goed) en begaven we ons naar Nacht van de Mode. Een groot voordeel van Missy als huisgenoot – afgezien van al haar gezelligheid en hilarische dramamomenten – is dat ze in de evenementenorganisatie in Arnhem zit en precies weet wat er allemaal te beleven valt in de stad. Het me door Missy van de bank laten sleuren en achter haar aanhobbelen naar deze dingen zou je als een van mijn nieuwe hobby’s kunnen zien. Wel een goeie hobby denk ik, want nieuwe situaties en belevenissen helpen vaak om inspiratie op te doen en dat kan je als ontwerper natuurlijk wel gebruiken (en natuurlijk is het ook gewoon gezellig).

Inmiddels – de ochtend na deze dag – lig ik op de bank dit te typen. Ik weet niet of ik vandaag wel van de bank ga komen, want ik heb nog wat slaap in te halen. Afgelopen week vond namelijk de zesde hackathon van VPRO Medialab plaats en heb ik samen met een heel aantal anderen twee dagen keihard geploeterd en gezwoegd in Eindhoven. Ik kan hier nu een heel verhaal over schrijven, maar ik kan het ook gewoon kort houden en zeggen: er komt vast binnenkort een zevende, je kan je tegen die tijd opgeven om mee te doen en dat moet je vooral doen!

Work in progress (foto door VPRO Medialab)

En hiermee eindig ik de laatste blog van mijn serie huisblogs. Gedurende de periode van mijn vijf blogs ben ik nogal door een achtbaan gegaan, wat denk ik niet gek is voor het eerste jaar na de academie, maar heb ik inmiddels volgens mij de uitgang bereikt. Ik ben blij met alles dat ik op de academie heb geleerd en beleefd, maar ik heb gemerkt dat ik ook heel blij ben dat die periode voorbij is – inclusief de bijbehorende (door mij zelf opgelegde?) druk en drang om te presteren – en dat ik me iets meer kan concentreren op leven in plaats van werken. Tegen iedereen die de komende weken afstudeert zou ik dan ook willen zeggen: geniet, heb vertrouwen in jezelf (naast alle twijfel) en alles komt vast goed. Je kan gaan plannen, maar het loopt waarschijnlijk toch wel anders dan je verwacht.

 

Written By
More from Merel Raven

Merel Raven update 2

Misschien kun je je mijn vorige blogpost nog herinneren, waarin ik vertelde...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *