FINAL BLOG MILOU VOORWINDEN

Mijn vijfde en laatste blog alweer! In het afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd, niet alleen op het gebied van weven, maar ook over het opzetten van een bedrijf, netwerken en samenwerkingsprojecten. Ik denk dat het heel goed is geweest om maar gewoon in het diepe te springen, en al doende deze dingen te leren. Als er één ding is wat ik vooral heb geleerd dit jaar is het wel ‘durven dromen’. Tijdens mijn studie durfde ik vaak uit onzekerheid niet te denken aan wat ik graag zou willen doen en hoe ik graag zou willen werken. In het afgelopen jaar ben ik veel zelfverzekerder geworden over mijn werk en daardoor durf ik dan ook steeds meer te formuleren waar ik heen wil. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om na te denken over wat ik in de toekomst zou willen leren en maken, en dat ook uit te spreken. Het klinkt misschien als een cliché maar; alleen als je je dromen uitspreekt kan je jezelf en kunnen andere mensen je helpen om deze te verwezenlijken.

Mijn passie ligt steeds meer bij het ontwikkelen van technisch textiel. Echte toepassingen onderzoeken en ontwikkelen, zoeken naar nieuwe manieren van textiel produceren. Het aankomende jaar wil ik dan ook nog meer technische kennis opdoen en deze toepassen in nieuwe projecten. Op dit moment ben ik al met een aantal nieuwe projecten bezig, waar ik helaas nog niks over kan zeggen. ik hoop in ieder geval één van deze projecten te presenteren op de Dutch Design Week, dus als je nieuwsgierig bent geworden, kom me daar opzoeken!

 

Dan heb ik nog een paar kleine updates; allereerst over mijn atelier. We zijn begonnen met bouwen! Geheel uit restmaterialen en sloophout zijn we mijn toekomstige werkplek aan het vormgeven. Bij Fabriek aan de Eem kan iedereen zijn werkplek naar eigen wens inrichten, dus alle units gaan er anders uit zien. We hebben de unit zo gebouwd dat er op een later moment nog een verdieping op kan worden gebouwd, want die ruimte ga ik zeker nodig hebben. Er is nog veel werk te doen, maar het schiet al op en ik hoop dat ik er snel kan gaan werken.

Naast het werken aan mijn atelier en de freelance opdrachten die ik heb gehad heb ik ook nog een aantal leuke presentaties gehad. Op de weefweek van het weefnetwerk mocht ik een lezing geven over mijn werk en de herwaardering van het weefgetouw. De locatie van de lezing was in een prachtig klein kerkje bij het Openluchtmuseum in Arnhem. Natuurlijk ben ik vanuit de academie wel gewend om presentaties te geven, en meestal ben ik er ook niet echt zenuwachtig voor, maar deze presentatie moest een uur duren. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, ik dacht dat het vast niet zo druk zou worden. Tegen mijn verwachting in begon een half uur voor de lezing het kerkje al wel aardig vol te stromen en tegen de tijd dat ik moest beginnen zat hij helemaal vol. Achteraf viel een uur presenteren heel erg mee, de tijd was eigenlijk zo om en ik kreeg hele leuke reacties. Ik had een hoop van mijn werk en samples neergelegd en na de lezing kwam iedereen nog even kijken, voelen en een praatje maken.


Ook heb ik in mijn eigen stad Amersfoort op een hele leuke expositie genaamd HostedbyHost gestaan. Drie dagen lang werden de voormalige studentenwoningen ‘de spaceboxen’ omgebouwd tot kunstenaarsstad. Er waren 50 fotografen, installatiemakers, vormgevers, schilders enzovoorts uitgenodigd om hun eigen box in te richten. In mijn box heb ik mijn afstudeerwerk geëxposeerd en was ik van plan om er zelf ook te gaan werken. Het zelf werken is er helemaal niet van gekomen omdat het zo druk was. In ieder geval was het een hele leuke expositie met hele leuke bezoekers, en heb ik er weer een hoop nieuwe energie van gekregen.

 

Net zoals het schijven van deze laatste blog voelde de expositie als een afsluiting van het jaar. Het is nu al bijna een jaar geleden dat ik ben afgestudeerd, en het wordt hoogtijd dat ik me weer op nieuw werk ga focussen. Natuurlijk heb ik een hoop gedaan in de tussentijd, heel veel freelance opdrachten, leuke exposities en ik heb bijvoorbeeld voor Dutch Invertuals ook al nieuw werk gemaakt, maar ik ben wel toe aan écht een nieuw project, even helemaal iets anders.

Helaas was dit alweer mijn laatste post als Huisblogger voor ArtEZ & Innovatie, maar wil je mijn nieuwe projecten blijven volgen?
Kijk dan af en toe op mijn website www.milouvoorwinden.com of volg me op instagram: www.instagram.com/milouvoorwinden

More from Milou Voorwinden

MILOU VOORWINDEN UPDATE 2

ONDERWEG ZIJN Als er één thema is die mijn afgelopen maanden goed...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *