final blog Valerie van Zuijlen

Cookie: Deze vijfde en tevens laatste update als ArtEZ & Innovatie huisblogger, bevat content omtrent de periode April tot Juni 2017 en scrollende flashbacks naar het afgelopen jaar.

Hello, World!

Zoals ik in mijn vorige blog vermeldde bleef ik zoekende naar de hardcore technologische input van software van en met mijn computer. Daarom besloot ik de Codaisseur Development Bootcamp te volgen in Amsterdam. Een intense week waarbij de programmeertalen HTML, CSS, Ruby, Rails en Javascript onder de loop werden genomen. Als Graphic Designer had ik vooralsnog alleen op sporadische wijze de Frontend achter coding bekeken (HTML, CSS), maar tijdens de bootcamp werd ik in de mogelijkheid gesteld om vooral de backend te verkennen en te mogen verstaan. Eindelijk werd mijn beginnende ambitie, waar ik tijdens mijn afstudeerwerk  de wereld van mijn computer aantoonde, nu letterlijk beantwoord met het verstaan van de moedertaal zelf zijnde; Hello, World! To be continued..


screenshot tussen het coderen door tijdens Bootcamp dag 4

Scrolling Back and Forward

Terugkijkend op de tijd na het afstuderen, kan ik alleen maar glimlachen. De tijd op de academie was intens maar het jaar erna alleen maar heftiger. Een rollercoaster waar je instapt en je geleidelijk maar verassend meevoert naar de volgende bestemming.
Om dit momentum voor mijzelf af te sluiten ben ik terug gaan lezen in mijn vorige blogposts, een schatkist vol met ervaringen en behaalde dromen;

Afstuderen met Excellence, meerdere publicaties van afstudeerproject ‘Scrolling Into The Deep’ (Mister Motley), het winnen van de Scholarship GDA SummerSessions in Mexico-City, Arnhemse Nieuwe OPA 2016, Bezoek aan MIT Media Lab, Nominatie voor de Hendrik Valk Prijs, Deelnemen aan de Dutch Design Week, Tentoonstelling bij Depot Basel in Zwitserland, Opening nieuwste technologie in geneeskunde Nelson Mandela kinderziekenhuis in Johannesburg, Tentoonstelling tijdens het Media Art Festival in Friesland evenals het winnen van de Young Master Jury Award en Artist Residency in Blanca, Bucketlister in the Creators Project USA, Screening van SITD op het witte doek en opname als kunstenaar binnen de LIMA Art Collection, lezing tijdens de Real-life Tumblr avond voor The HMM.

Maar als ik er één momentum uit mag kiezen, dan is het de tijd die ik heb mogen doorbrengen bij Metahaven. Een half jaar durende rit waarbij ik deel uit heb mogen maken van het MH~team, een intense scroll aan mogelijkheden en gave projecten, evenals de opening van het London Design Museum en filmshoots in zowel Amsterdam als Kroatië. Al met al een periode van filtering en tevens verbreding in de kennismaking met wie ik ben als designer en wat mijn specialiteiten zijn.


‘Opening the Motherboard of all’. A room in a room in a room.
Screenshot uit mijn afstudeerfilm ‘Scrolling Into The Deep’

Een grote nieuwsgierigheid waar dit in hemelsnaam naartoe zal gaan, zal altijd aanwezig blijven. Maar dat maakt het ook spannend om jezelf te blijven innoveren in je eigen interesses. En zo schrijf ik deze blog voor de vijfde keer vanuit een vliegtuigstoel (het wordt een gewoonte), ditmaal weer op weg naar Miami om even te ademen voordat ik mijzelf de (Silicon-) Valley ingooi en voor twee maanden mijzelf officieel Stanford intensive- student mag noemen in: Computer Science, Engineering, Innovation & Technology.

Het vervolg in het verstaan van de persoonlijke relatie met mijn computer

Zappend naar de periode na de zomer, staat er alweer een nieuw avontuur klaar. Het begin van mijn Masters opleiding bij het Sandberg Instituut in Amsterdam. De nieuwe Master ‘Shadow Channel’ zal mijn platform worden om mijn opnamen verder te ontwikkelen en te streamen.

‘Off into the Cloud’
#Skydive for Beginners

Tot onze browsers elkaar weer mogen kruisen!

www.valerievanzuijlen.com

05/06/17 door Valerie van Zuijlen

More from Valerie van Zuijlen

VALERIE VAN ZUIJLEN – update 3

Cookie: Deze derde update bevat content omtrent de periode December tot Februari...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *