TodaysArt + TU Delft = the fading boundaries between art and science

TU Delft en TodaysArt kondigen een nieuw artist-in-residence programma aan, waarbij kunstenaars gaan samenwerken met vakgroepen van de TU Delft aan een onderzoek of kunstwerk. Dit jaar start de pilotfase van het project, met kunstenaar Mike Rijnierse in samenwerking met technische natuurwetenschappen en het modemerk Iris van Herpen (alumna ArtEZ Fashion Design Arnhem) samen met industrieel ontwerpen en bouwkunde. De resultaten zullen onder andere worden gepresenteerd tijdens het TodaysArt Festival in september en in Museum Prinsenhof Delft.

TodaysArt wordt in 2017 door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteund vanuit de deelregeling Festivals > http://bit.ly/2sWPyQH

TodaysArt and TU Delft are going on a search for the fading boundaries between art and science.
This takes shape in an unique artist-in-residence programme.

Bringing together artists and TU Delft’s scientists, the residency functions as a platform where new perspectives on technology, science and society in general are discussed transparently. Both scientists and artists have an important influence on the way our society deals with innovation. Interaction between both worlds is very valuable: the artist is able to reflect on current developments, whereas scientists can provide up-to-date knowledge and innovative techniques to give the residents the opportunity to go into more depth with their projects. In this way they both inspire each other.

The TU Delft x TodaysArt residency will be launched during the International Festival of Technology, on Thursday the 8th of June. 

Written By
More from Lenn Cox

flashback Fashion Colloquium 2018 – live recordings

We are very glad that so many researchers and practitioners from different...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *