“Santoni cup” Knitting Technology Innovation Competition

As the leader of seamless knitting technology, Santoni (Shanghai) inherits the tradition of exquisite technology and perfect design concept from Europe, and continues to explore and innovation in knitting technology and has been granted many patents.
The share of Santoni seamless machines in global market is always more than 75%.  Santoni is the first to develop sinkerless knitting technology and the super fine gauge machine can reach E90.

Santoni (SH) is always committed to scientific and technological innovation, application innovation and talents cultivation. Santoni CircuLAB already delivery hundreds of qualified technicians to the industry since established five years ago. In past two years Santoni Pioneer Program successfully offer free training to nearly 20 designer from global on seamless knitted product development, and some of them already employed by international brands like Nike, SKECHERS,….

Santoni join hands with Donghua University again to build a multi-culture sci-tech innovation platform. With the concept “breakthrough and innovation of science and technology”, the aim is to encourage creation and innovation from young talents, lead new technology trend in knitting industry.

More info

Inschrijving sluit op 20 juli!

Vorig jaar nam Suzanne Oudehengel -alumna ArtEZ Product Design- deel aan het Santoni Pioneer Program in Shanghai

Santoni Pioneer Program
‘Santoni is expert op het gebied van machine ontwikkeling, maar het zijn geen ontwerpers. Daarom hebben zij dit programma ontwikkeld; zij hebben ontwerpers nodig om mooie, innovatieve producten en kleding te bedenken. Dit is hun slimme manier van verkopen: mogelijkheden aanreiken. Door deze beslissing gaat er een hele nieuwe wereld voor Santoni open. Zij zijn op zoek naar mensen die de grenzen verleggen en hun inzichten geven hoe zij de machine beter kunnen ontwikkelen en wat de toekomstige breimachine zou moeten kunnen maken. Santoni creëert een omgeving waar alles mogelijk is. Er wordt alles aan gedaan om jouw ideeën werkelijkheid te maken. Zo krijg je nooit een “Nee” te horen: alles kan geprobeerd worden.

Santoni is zeer genereus in de uitvoering van hun Pioneer Program. Zij wilden ons leren hoe de machines werken en ons kennis te laten maken met hun machines. Ik heb vooral veel technische uitleg gekregen over hoe de machines werken, uit welke onderdelen de machine bestaat en welke functie zij vervullen in het proces. Ook zijn wij geïntroduceerd in het besturing progamma van de machines.
Niet alleen werd ons kennis bij gebracht. Ook hebben wij de textielindustrie mogen verkennen van binnenuit. Het Santoni team nam ons geregeld mee op sleep- touw naar alle grootse spinnerijen in de industrie zoals Shanghai Galaxy Metallic Yarn Co., The Woolmark Company, Südwolle Group, Sinotextiles Corporation Limited, Nilit Fibers en Invista.’

Written By
More from Lenn Cox

20×20 Ontwerp Platform Arnhem – 22 maart

Op 22 maart presenteren architecten, ontwerpers en kunstenaars hun werk, passies en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *