Grind the Gap | When crafts and technology merge

In het ongoing project Grind the Gap onderzoekt Plaatsmaken de plaats die digitale toepassingen kunnen krijgen binnen analoge druktechnieken.

Plaatsmaken wil graag het gesprek blijven voeren over de verhouding tussen het traditionele ambacht en de zich snel digitaal ontwikkelende wereld, en hoe je met elementen van beide het beste resultaat kunt bewerkstelligen. Dit zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke identiteit, hoe recent die in sommige gevallen ook is.

Tentoonstelling:
22 september t/m 22 oktober tijdens Graphic Matters in Breda
21 t/ 29 oktober tijdens dutch design week in het Veemgebouw in Eindhoven.

Talkshow:
12 oktober van 19.00 – 20.45 uur Graphic Matters, Parade 12 in Breda

Betrokken kunstenaars:
Amy Whittle , Barry van der Rijt , Catalogtree Joris Maltha en Daniel Gross, Gilles de Brock, Harmen Liemburg, Jaap Kroneman, Nick Liefhebber, RAW Color, Viktor Hachmang

Moderator: Marlies Leupen

Plaatsmaken vroeg negen ontwerpers, die voornamelijk digitaal werken, deel te nemen aan workshops in de analoge druktechnieken. Daarna maakten zij een werkplan waarin de opgedane kennis een plek kreeg binnen hun vocabulaire. Hierbij dachten zij zowel vanuit de inhoud als vanuit de techniek. De analoge resultaten van hun plannen tonen mogelijkheden, gedachten en wensen voor de toekomst.

lees meer hier

 

Written By
More from Lenn Cox

Interactieve Stillevens Louise te Poele

Honderden foto’s en uren digitaal geschilder resulteerden in stillevens waarvoor de aanleiding...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *