OPA: The Dark Side 16 nov.

Alles lijkt bigger, faster en stronger te worden. Maar wat zijn de schaduwkanten van die ontwikkelingen nu iedereen een tv programma  of custom product vanuit z’n slaapkamer kan maken, de meeste likes de waarheid zijn en je computer nieuw geld kan berekenen? The Dark Side is een avond over de schaduwzijde van digitale revoluties en evoluties.

Dries Depoorter
Het werk van de Belgische mediakunstenaar en digital creative Dries Depoorter focust zich op de rol die internet in de samenleving speelt en de gevolgen daarvan op gebied van privacy, (online) identiteit en surveillance. Hij heeft een uitgesproken talent je als kijker in de rol van voyeur te plaatsen en aan te tonen dat de grens tussen wettelijk of maatschappelijk aanvaardbaar vaak zo dun is, dat het niet moeilijk is er soms onbedoeld overheen te gaan.
www.driesdepoorter.be

Julia Janssen
Julia Janssen is een research based grafisch ontwerper en richt zich op digitale en alternatieve valutasystemen, digitalisering en standaardisatie. Zij ziet grafisch ontwerp als een instrument om kritische perspectieven op gevestigde structuren in de maatschappij te creëren. Het project Bank of Online Humanity is een speculatief systeem waarbij persoonsgegevens een onafhankelijk valutasysteem zijn en iedereen een basisinkomen kan genereren door persoonlijke digitale informatie te verkopen. Een systeem waar privacy een commercieel recht en data individuele handelswaar wordt.
www.julia-janssen.nl

Rejo Zenger
Onderzoeker Rejo Zenger houdt zich bezig met de bescherming van vrijheid van meningsuiting, bewegingsvrijheid en privacy. Als technisch burgerrechtenonderzoeker bij de digitale beweging Bits of Freedom hoopt hij het bewustzijn en de zelfredzaamheid van burgers te vergroten en met een sterke lobby beleidsmakers in de juiste richting te sturen. Geïnteresseerd in een duurzame, open en vrije samenleving adviseert hij ons ontwerpers advies hoe we rekening kunnen houden met deze ontwikkelingen.
www.rejo.zenger.nl

Donderdag 16 november
Start: 20:00u (zaal open 19:30u)
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree: € 8,00 (studenten € 3,00, studenten HAN-IPO en OPA members/familie gratis)

Posterontwerp: Sjoerd Verbeek

bron: http://www.o-p-a.nl/agenda/the-dark-side

Written By
More from Cily Smulders

VIDEOVERSLAG: JAAREVENT COE FUTURE MAKERS

Begin 2015 is het Centre of Expertise Future Makers van ArtEZ van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *