Ruimtekoers van 15 t/m 25 Nov. ARNHEM

Dans, theater, debat, live-muziek, dj’s, workshops, film, expedities, beeldende kunst en meer: Vanaf 15 t/m 25 november vindt de derde editie van Ruimtekoers plaats. Een bruisend Arnhems festival voor jong en oud. Thema van dit jaar? Wij zijn de stad.

Het kan wel! Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers. Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. En waar kun je dat beter doen dan midden in de samenleving, waar mensen hun boodschappen doen, naar school gaan en wonen? Daarom is de hoofdlocatie A Place To Be in een groot leegstaand kantoorpand in Arnhem-Zuid. Met het thema Wij zijn de stad geeft Ruimtekoers aan dat het de mensen zijn – in al hun diversiteit en kleurrijkheid – die de stad maken. Met kunstexposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen, gemaakt door zowel professionals als stadsbewoners, delen ze nieuwe perspectieven op het samenleven in de stad. Bekijk het programma-overzicht hier.

 

NEW NORMS: Serie interventies door Graphic Design Arnhem studenten

Een serie interventies in en om Winkelcentrum Kronenburg.

Wat betekent het om ergens nieuw te zijn? Wat zijn de codes van een plek en wat zijn de normen? Iets dat voor een lokale bewoner “normaal” is kan door een buitenstaander worden ervaren als exotisch of bijzonder. Om de aard van een plek te doorgronden lijkt het van belang om de gangbare normen te testen.

Gedurende een aantal weken voerden de nieuwe lichting eerstejaars ArtEZ studenten Grafisch Ontwerpen interventies uit in en om Winkelcentrum Kronenburg. Het merendeel van de studenten heeft nooit eerder in Arnhem geleefd. In veel gevallen is het zelfs zo dat het de eerste keer is dat ze in Nederland zijn. Wat valt ze op, wanneer wordt een plek bijzonder, wanneer vervagen gangbare normen en waar stopt of begint een conversatie.

Gedurende het Ruimtekoers Festival 2017 presenteren de studenten hun interventies New Norms in het Hoofdkwartier van het festival op de Groningensingel 51.

Written By
More from Cily Smulders

OPA-avond 16 juni: Het Hoofdgerecht – over ontwerp, eten, gedrag & ons brein

Een avond over het vormgeven van voedsel en ons eetgedrag; eten is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *