Vitrine project: De Uitspraak met Julius Thissen 8 dec.-1 mrt.

Plaatsmaken en Paleis van Justitie presenteren:

Voor het Paleis van Justitie in Arnhem staat een prachtige asymmetrische vitrine. Vroeger werden hier aankondigingen van zittingen op gepubliceerd. De vitrine is vrij toegankelijk voor iedereen. Het is een historisch object, dat zeer de moeite waard is om te behouden voor de stad. Justitie heeft de vitrine opgeknapt en vervolgens is Plaatsmaken benaderd een passend concept te bedenken om de vitrine een herbestemming te geven. De gedachte hier achter is dat het een mooie en onverwachte plek is om met beeldende kunst de aandacht op de vitrine te vestigen.
Er zijn kunstenaars benaderd die een bijzondere kijk hebben op passende thema’s als rechtspraak, straf of berouw. Het werk wordt vervolgens op groot formaat in de ateliers van Plaatsmaken geprint. Ook in 2017 zal Plaatsmaken hier opeenvolgende tentoonstellingen inrichten.

Plaatsmaken heeft jong talent en beeldend kunstenaar Julius Thissen (Fine Art, 2015) uitgenodigd voor het Vitrineproject : De Uitspraak. Julius Thissen houdt zich voornamelijk bezig met thema’s als (gender)identiteit en diversiteit in de westerse samenleving. Aan de hand van mannelijke stereotypen onderzoekt hij genderrollen in de hedendaagse prestatiecultuur en de invloed van sociale verwachtingen op ons gedrag. Hierover maakt hij video’s, foto’s, sculpturen en installaties. Voor het Vitrineproject: De Uitspraak worden er twee selecties uit twee series getoond, o.a. twee filmstills uit The Wardens en twee foto’s uit de serie Currently out of office until sanity returns. In deze serie zoeken Thissen en zijn muze de balans op tussen de wil om te presteren en de angst om te falen. Net als de weegschaal van Vrouwe Justitia proberen de twee een evenwicht te vinden tussen uitersten, met zichzelf als inzet.

Waar: Walburgstraat 2-4, Arnhem
Wanneer: 8 december t/m 1 maart

https://www.plaatsmaken.nl//productiehuis/projectbureau-beeldende-kunst/vitrine-project-de-uitspraak

Written By
More from Lenn Cox

Biënnale Gelderland 14 okt – 20 nov 2016

De jubileum-editie Biënnale Gelderland 2016 belooft een heel bijzondere te worden. Kunstenaars...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *