New Material Award 2018 – deadline inzenden 27 april

De New Material Award introduceert de ontwerpen van de toekomst. De tweejaarlijkse prijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten uit om nieuwe materialen en innovatieve technieken toe te passen. De ontwerpen die zo ontstaan zullen bijdragen aan een betere en duurzame samenleving.

Er zijn twee prijzen: de New Material Award ten bedrage van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met 5.000 euro voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

Ga voor het aanmeldformulier naar Deelnemen. De deadline voor inzenden is 27 april 2018.

Een commissie van deskundigen selecteert uit alle inzendingen zestien tot achttien ontwerpen. Deze ontwerpen zullen van 20 tot 28 oktober 2018 tentoongesteld worden tijdens Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Tijdens de opening op 20 oktober 2018 maakt de jury de twee winnaars bekend.

De expositie van genomineerde en winnende ontwerpen zal vervolgens te zien tijdens de Salone del Mobile 2019 in Milaan.

Toelichting bij het gebruik van de New Material Award-website
Elk materiaal heeft een aantal specifieke kenmerken, zoals hardheid, transparantie, gewicht enzovoort. Aan elk ontwerp zijn zes kenmerken toegewezen, die in het logo in horizontale en verticale lagen tot uiting komen. Zo genereert de website voor elk ontwerp een uniek logo.

Voor een legenda van de kenmerken klik hier.

De website bevat een archief van alle genomineerde en winnende ontwerpen uit de periode 2009 – 2016. De linkerkolom bestaat uit filters waarmee gezocht kan worden op jaartal en/of kenmerk. Zo kunnen bijvoorbeeld alle 3D ontwerpen van bepaalde jaren makkelijk gevonden worden.

Partners
De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. De prijs werd voor het eerst georganiseerd in 2009 en beleeft in 2018 haar zevende editie.

Written By
More from Lenn Cox

flashback Fashion Colloquium 2018 – live recordings

We are very glad that so many researchers and practitioners from different...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *