Ontwerpwedstrijd Call For Cyborgs

Ontwerpwedstrijd Call for Cyborgs is een initiatief van ROBOT LOVE en nodigt ontwerpers, kunstenaars en studenten uit een voorstel in te dienen dat ingaat op de vraag: hoe ziet de (verdere) versmelting van mens en machine er uit? Tijdens ROBOT LOVE 2018 in Eindhoven vindt een Cyborg Catwalk plaats met ontwerpen van de samensmelting tussen mens en robot. Dien voor 6 april 2018 een voorstel in.

 

Robot Love is een artistieke vertaling van de ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie en onderzoekt wat er nodig is om de robots te accepteren, en sterker nog lief te hebben, in ons dagelijks leven. Robot Love genereert aandacht voor (de herwaardering van) menselijkheid te midden van oprukkende algoritmes en artificiële intelligentie (AI). Om de belofte up close & personal with robots waar te maken zet Robot Love in op het bereiken van een breed en zeer divers publiek.

De missie van Robot Love is aandacht genereren voor menselijkheid te midden van oprukkende algoritmes en AI. Robot Love vertrekt vanuit een optimistische kijk; Robot Love omarmt de komst van robots en AI, juist omdat het ook kansen biedt betere mensen te worden. Tegelijk worden ook de minder fraaie consequenties van deze ontwrichtende technologieën onderzocht. Robot Love gaat mee in de positieve verwelkoming van robotica maar gebruikt de context tevens om de menselijke kant te benadrukken. Er is ruimte voor fascinatie, voor ook voor conflict, voor kwetsbaarheid en vooral voor liefde. Dat doet Robot Love door de organisatie van een grootschalige kunstmanifestatie met tentoonstelling en een publiek programma. In een publicatie geven experts hun kijk op de thema’s van Robot Love.

Written By
More from Lenn Cox

AANRAKEN A.U.B. — PLEASE TOUCH

Tijdens de afgelopen Museumweek (9 – 15 april 2018) ontvingen bezoekers van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *