INSCHRIJVING DUTCH DESIGN AWARDS 2018 GEOPEND

De 16e editie van de Dutch Design Awards staat volledig in het teken van winnaars. En dat zijn er meer dan ooit: dit jaar worden er in elke categorie meerdere winnaars aangewezen. Heb jij een winnend ontwerp of een meesterlijke samenwerking gerealiseerd? Schrijf je dan nu in!

Waarom onderscheid maken tussen nominaties en prijswinnaars? Zijn niet alle geselecteerde ontwerpers voor de Dutch Design Awards (DDA) op hun eigen manier winnaars, meesters, talenten, sterren, finalisten? Juist in het brede designvak zijn projecten niet zelden moeilijk vergelijkbaar. Het ene ontwerp blinkt uit in functionaliteit, waar een ander het vakmanschap meesterlijk tot zijn recht laat komen. Een derde heeft juist grote maatschappelijke impact of vernieuwende kracht. Door per categorie meerdere winnaars aan te wijzen, krijgen alle ontwerpers op hun eigen merites de eer die ze toekomt.

VOOR DE WINNAARS

DDA beloont Nederlandse ontwerpers voor hun beste werk: projecten van gevestigde namen én van jong talent, waarmee ze laten zien hoe zij de wereld veranderen, vormgeven en verbeteren. Ook gaan er dit jaar wederom DDA-scouts op jacht naar de talenten en pareltjes van 2018. Ben jij een winnaar? Stuur dan nu je project in!

OVER DUTCH DESIGN AWARDS

De Dutch Design Awards zagen in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht als de Nederlandse Designprijzen. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. Met de wedstrijd, de Awards Show en een overzichtstentoonstelling is Dutch Design Awards een uniek platform. Hiermee toont en beloont DDA het beste op het gebied van Dutch design en brengt zij winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt het hoogtepunt van Dutch Design Week, met jaarlijks ruim 300.000 bezoekers.

DEELNAME & CATEGORIEËN

• Dit jaar is de looptijd voor alle onderdelen van Dutch Design Awards gelijk.
• Inschrijven kan voor alle categorieën tot en met dinsdag 24 april.
• De hoofdcategorieën zijn: PRODUCT, FASHION, HABITAT, COMMUNICATION, DESIGN RESEARCH, SERVICE & SYSTEMS.
• Jonge ontwerpers kunnen zich daarnaast specifiek aanmelden voor de YOUNG DESIGNER AWARD.
• Opdrachtgevers en ontwerpers kunnen zich gezamenlijk inschrijven voor de BEST CLIENT AWARD.
• Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de FUTURE AWARD en tijdens DDW wordt bovendien nog de PUBLIC AWARD uitgereikt.

JURY & CRITERIA

Verschillende commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de inzendingen en gescout werk drie winnaars per categorie. De deelnemende projecten worden beoordeeld op de volgende criteria: ESTHETIEK, IMPACT, INNOVATIE, PRODUCTIEWIJZE en SAMENWERKING. Doorslaggevend is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aan de samenleving. Een internationale, breed samengestelde jury selecteert tijdens Dutch Design Week uit alle winnaars de Future Award.

Heb jij een winnend ontwerp of een meesterlijke samenwerking gerealiseerd? Schrijf dan nu in!

bron: https://www.dutchdesignawards.nl/nl/news-events/news/op-zoek-naar-het-beste-nederlands-design/

Written By
More from Lenn Cox

Maison the Faux op New York Fashion Week!

Afgelopen zaterdag showde in de New Yorkse Milk Studios het Nederlandse label...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *