MICHELLE VAN OOL – HUISBLOGGER UPDATE 4

In mijn vorige blog beschreef ik mijn twijfels over de verhuizing naar London. Misschien oordeelde ik te snel. Ik voel me steeds meer op mijn plek hier. Een paar maanden geleden voelde ik mij klein en eenzaam in deze grote stad. Dat gevoel is omgeslagen en uit zich steeds meer in nieuwe ideeën en ambities.

Voordat ik dieper in ga op deze nieuwe ideeën, hier eerst een aantal foto’s van het boek en de film dat ik maakte voor het Continuum programma, een programma onderdeel van Sonic Acts Academy 2018. Je kunt de film en een pdf van het boek vinden op mijn website.

Eind februari was ik in Amsterdam om dit werk te presenteren. Naast de vertoning van de film, droeg ik een hoofdstuk uit het boek voor. Toen ik voor het publiek stond werd ik eraan herinnerd hoe tof ik het vind om op het podium te staan.

 

Ik wil vaker op het podium staan. Ik heb in een bandje gezongen en jaren viool gespeeld. Op de academie is dit allemaal een beetje naar de achtergrond verdwenen. De laatste tijd ben ik weer volop bezig met het maken van muziek. In mijn eerste blog zei ik nog dat ik graag in de toekomst muziekvideo’s wil maken. Op het moment ben ik bezig met het schrijven van nummers en het maken van video’s. Ik zie dit als 1 project, dat hand in hand gaat. Ik wil naast muziek en video’s ook installaties maken maar de tijd lijkt soms gewoon te verdwijnen terwijl ik zoveel wil doen. Ik moet ook niet vergeten dat ik gewoon werk, waar grotendeels al mijn tijd aan op gaat. Ik ben immers naar Londen verhuisd om bij studio Glithero te werken. Toch vind ik het fijn om mezelf te pushen om deze dingen te doen buiten het werk om. Het werken voor een ontwerpstudio levert mij niet dezelfde voldoening op, als mijn eigen projecten. Begrijp me niet verkeerd, ik ga met heel veel plezier naar mijn werk. Maar op het einde van de dag wil ik gewoon dingen maken. Dingen die ik wil maken. Zonder mij bezig te houden met opdrachtgevers. Ik wil mezelf kunnen uiten op de manier hoe ik dat wil.

Ik dacht trouwens dat ik in een half jaar tijd, als mijn contract afloopt, wel weer terug zou verhuizen naar Nederland. Langzaam aan begint bij mij de twijfel op te treden. Ik zie mezelf hier nog wel iets langer rond lopen. Ik voel me in Londen een stuk zelfverzekerder om mijn gevoel achter na te gaan en mezelf in het diepe te gooien. Ik word hier omringd door jongeren die zich bezig houden met kunst, muziek of film, dat motiveert enorm.

 

 

 

 

More from Michelle van Ool

MICHELLE VAN OOL – HUISBLOGGER UPDATE 2

Mijn leven verkeert in complete chaos. Anderhalve week geleden was ik nog...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *