ANNELIE KONING – HUISBLOGGER LAATSTE UPDATE

Gisteravond, 13 juni ’18 speelde ik met mijn band LILLY KING, versterkt met Ab Baars op klarinet, tenorsaxofoon, schakuhachi en Kristján Martinsson op piano de vuurdoop voor mijn nieuwe programma “Hemelval”.

 
Het was een bijzonder moment voor mij omdat ik, nu een jaar na mijn eindexamen weer een programma heb geschreven. En het is weer een project waar ik echt achter sta en trots op ben.

Dat ik dit programma kan maken heb ik te danken aan het winnen van de prijs De Opmaat van het grachtenfestival. Zijn van die vreselijke wedstrijden toch ergens goed voor…


En precies over twee maanden mogen we het tijdens het grachtenfestival spelen in het Compagnietheater!

 
Naast het schrijven van dit nieuwe programma ga ik deze zomer nog een spannend nieuw project in. Samen met mijn twee zussen maken we deze zomer een interdisciplinaire voorstelling over autonomie versus symbiose. Het stuk heet “Song of the Sisters”.

Omdat wij alle drie in een andere kunstdiscipline werkzaam zijn (of studeren) komen in deze voorstelling muziek, theater en performance art samen. Ik kijk ernaar uit maar ben ook een beetje bang. Samenwerken met je zusjes…

 
Ieder geval is het schrijven van een subsidieaanvraag bij het AFK in noodtempo (opeens hadden we nog maar een paar dagen voor de deadline…) samen met mijn oudere zus, Joske, wel gelukt. Na een sessie afgelopen zondag van elf uur achter elkaar schrijven, ging hij op de post!

Achter al deze succesfoto’s zit ook een andere zijde, namelijk dat ik alle momenten dat ik me slecht voel niet op de foto zet. Ik ben ontzettend dankbaar voor wat er dit jaar al is gebeurd, en geniet er met volle teugen maar het is ook keihard werken, en je soms heel alleen voelen en onzeker.

 
En altijd tot laat werken, en door regen en sneeuw weer naar huis, zoals op deze foto toen het vroor en ik doodmoe was en me in de trein helemaal in mijn sjaal inpakte.

Maar juist de afwisseling en het zoeken en vinden maakt dit leven zo rijk en spannend! En het vooruitzicht dat ik nog heel veel mooie projecten mag doen en mensen ontmoeten maakt mij engergiek en vrolijk.

Ik ben heel blij dat ik het afgelopen jaar deze blog heb mogen schrijven als alumni voor ArtEZ. Voor mij waren deze blogs altijd een moment van bewustwording. Vaak als ik dacht, waar ben ik nou eigenlijk mee bezig? Waarom heb ik het zo druk? Dan moest ik weer een blog schrijven en dacht ik: “Ooh ik doe best veel”. Dat voelt stom om op te schrijven maar het is super goed om af en toe van een afstand te kunnen zien waar je aan werkt.

Door het schrijven van deze blog kon ik, ieder geval een paar keer per jaar, even zien wat ik deed. Dat heeft mij geholpen op mijzelf te vertrouwen.

Lees hier de voorgaande blogs: http://innovatie.artez.nl/author/annelie-koning/

 

 

Written By
More from Annelie Koning

ANNELIE KONING – HUISBLOGGER UPDATE 1

Introductie Annelie is experimenteel vocaliste. Ze onderzoekt alle mogelijke geluiden die de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *