eigendomsbescherming

181415_534459263283299_1897628180_n”als ambachtelijk opgeleide productontwerper zoek ik naar innovatie binnen de industrie.”

Joris de Groot, ArtEZ Product Design Final 2013

 

 

 

 

 

 

 

Als het gaat om een innovatie is bescherming van intellectuele-eigendomsrechten (IER) essentieel. Zeker bij jonge (startende) ondernemers is deze bescherming noodzakelijk om de concurrentie op een afstand te houden en innovatief te blijven ondernemen.

expertise nodig ?

Gelderland valoriseert heeft op dat gebied alle expertises in huis en biedt gratis advies. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mr. Dr. Ton Lamers: t.lamers@artez.nl

Ton_TC_27-7-11__1_Mr. dr. Ton Lamers (1960)  Studeerde in 1985 af aan het conservatorium te Enschede (DM & UM). Naast een tienjarige carrière als docent en adjunct-directeur in het amateur-muziekonderwijs volgde hij nog diverse opleidingen op het gebied van bedrijfseconomie en studeerde hij Rechtswetenschappen.
Vanaf 1990 ontwikkelde Ton Lamers vanuit de ArtEZ hogeschool voor de kunsten het kennisgebied dat de juridische en economische omgeving van de uitvoerende en beeldende kunstenaar betreft. Hij publiceert regelmatig en is een veelgevraagd adviseur en spreker. In 2004 verscheen, onder de titel Musiconomie’, van zijn hand een boek over de zakelijke kanten van de beroepspraktijk, dat als een standaardwerk op dit gebied kan worden beschouwd. In 2007 en 2010 verschenen gereviseerde herdrukken van dit boek. In 2010 schreef hij onder de titel ‘arteconomie’ samen met Rebecca Nagel een vergelijkbaar boek voor scheppende (beeldende) kunstenaars.
Behalve als interfacultair Sr. docent is Ton Lamers bij ArtEZ ook werkzaam als onderzoeker en als voorzitter van de Centrale Examencommissie.
In 2010 promoveerde Ton aan de OU op een onderzoek getiteld “Contracteren door intermediairs in de muziekindustrie”. Sinds 2012 is Ton Lamers naast zijn werk bij ArtEZ als senior Fellow/Postdoc-onderzoeker verbonden aan de OU.