world wide fashion – 18 dec. OPA

World Wide Fashion: Pascale Gatzen en Saskia van Drimmelen

Binnen OPAs programma-onderdeel ‘Arnhem Exchange, Back to the Roots’ nodigt OPA een aantal keren ontwerpers uit die ooit afstudeerden in Arnhem, maar de stad verlieten.
Op 18 december is Pascale Gatzen te gast samen met Saskia van Drimmelen.
Beiden studeerden mode in Arnhem. Vlak na hun afstuderen vormden zij met o.a. Viktor & Rolf en Lucas Ossendrijver ‘Le Cri Néerlandais’ en waren daarmee spraakmakend in de mode van Parijs tot aan Milaan.

Pascale woont en werkt al jaren in New York waar ze ook Associate Professor of Fashion Design and Design Strategies is aan Parsons New School of Design. Saskia van Drimmelen maakt deel uit van het mode collectief Painted‘ en richt zich op slow design.
Pascale en Saskia zijn beiden geïnteresseerd in vernieuwingen binnen het vak door samenwerkingsverbanden en overdracht van bestaande kennis en handwerk binnen de mode. Ze zullen vertellen over de enerverende beginperiode en over hun werk nu.

Liselore Frowijn, Joris Suk en Hans Hutting – aanstormende modeontwerpers die in 2013 afstudeerden – schuiven aan in het gesprek. Zij presenteerden hun eerste collecties in oktober 2013 met mode-gelegenheidsgezelschap TheMuchMuch. Net als Le Cri Neerlandais maakten zij een viegende start in Parijs.
Liselore Frowijn viel dit jaar flink in de prijzen en won de Frans Molenaar prijs, de Grand Prix Chloe Hyères 2014 en was genomineerd voor de Young Designers Award van de Dutch Design Awards. Joris Suk en Hans Hutting maken deel uit van het in Arnhem gevestigde Maison de Faux dat de modewereld wakker schudt.
Marlies Leupen modereert het gesprek.

Graphics: posters, flyers en banners zijn ontworpen door Jill Plaschek
Datum: 18 december 2014
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast 179), Arnhem

IMAG3955

Written By
More from Lenn Cox

Sint Marten Stroomt 17+19 mei informatiebijeenkomst

Woon je in Sint Marten, Arnhem? Meld je dan nu aan voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *