TESSA GROENEWOUD UPDATE 3

Back in Guangzhou!

Yes! Ik ben weer terug in China! Mijn stage is inmiddels verlengd en we zijn volop aan de gang met de Spring/Summer collectie 2016. Tijdens de weken dat ik in Nederland was, heb ik me voornamelijk bezig gehouden met praktische zaken zoals: het vernieuwen van mijn website. Die gaat ongeveer over een maand de lucht in. Daarnaast hadden we een salesmeeting met de collega’s van United Nude in Amsterdam. Tijdens de salesmeeting werd de Autum/Winter collectie besproken met de distributeurs. Het was voor mij erg boeiend om de meningen over de collectie te horen vanuit een sales perspectief.

Helaas kan ik niet te veel in detail treden met betrekking tot de collectie, maar ik wil jullie graag een beeld geven van mijn leermomenten en bezigheden.

Screen Shot 2015-02-22 at 16.26.40 Screen Shot 2015-02-22 at 16.26.27 Screen Shot 2015-02-22 at 16.26.33
Screen Shot 2015-02-22 at 16.26.20

Werkwijzen
Twee weken geleden ben ik aangekomen in Guangzhou. Het weekeind begon meteen goed met het wederzien van mijn collega’s, die in een club in Guangzhou een expositie hadden georganiseerd. Met onder andere architectonische fotografie, fashion-item en bewegende sculpturen. De maandag erop startte ik de werkweek met de hoofdontwerpster en een freelance ontwerper. Dit keer kon ik echt het begin van het ontwerpproces meemaken. Die begint met de ‘range building’. Vragen als welke voorgaande modellen gaan mee naar het volgende seizoen en wat voegen we eraan toe. De collectie opbouw is dan al schematisch weergegeven. Daarbij is het belangrijk dat we vooraf kijken naar vernieuwingen of trends qua: model, vorm, materialisatie, detailleringen en afwerkingen. Daaruit wordt er gekozen wat er binnen de identiteit van United Nude past.

We zijn nu voornamelijk veel aan het schetsen en aan het modeleren op de leest. Ik ben gewend om te werken vanuit het maken en modeleren. De prototypes worden vaak gemaakt vanuit een realistische tekening, met strakke i.p.v artistieke belijningen. Ik leer nu om goed naar verhoudingen te kijken en hoe ik mijn ideeën het beste kan visualiseren. Ik wil deze manier van werken graag beschrijven omdat het een andere aanpak is dan waar ik voorheen mee bezig was op de opleiding. Ik probeer mijn technische achtergrond om te zetten in een ‘modische’ schoen. Om te bewijzen dat het ontwerp ‘modisch’ kan zijn, kreeg ik als tip om vergelijkingen te maken met andere hoogstaande merken.

Vernieuwende functionaliteit 
In mijn voorgaande blog had ik aangegeven dat “de schoen voor mij niet alleen meer over het geven van een vernieuwend beeld maar ook over vernieuwende functionaliteit, comfort en eenvoudige productiewijze gaat”. Ik ben op het moment sneakers aan het ontwerpen waarbij onder andere de functionaliteit belangrijk is. Ik ben onder andere aan het kijken naar bepaalde sluitingen.
Het bezoek van een sneakerkenner aan het bedrijf heeft me onder andere ook veel nieuwe kennis bijgebracht met betrekking tot de opbouw en inhoud van een mannen collectie.

Volgende week bezoek ik een weekje Shanghai. Het is hier dan Chinese Newyear. Wat betekent dat nu veel fabrieken en bedrijven gesloten zijn. Daarom zou ik jullie graag in de volgende blogpost meer foto’s willen laten zien van de immense wholesales m.b.t schoenen en ook de foto’s vanuit Shanghai zullen dan volgen!

Screen Shot 2015-02-22 at 16.26.48

 

More from Tessa Groenewoud

TESSA GROENEWOUD UPDATE 4

walhalla Het einde van het China avontuur is alweer in zicht. Ik...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *